Módosítanak az oltási lottó szabályain és a műsor menetén

e

Az oltási lottóra a vasárnapi adás után sok panasz érkezett.

Sokan panaszkodtak az oltási lottóra, mivel szerintük nem volt igazságos, és nem számolt azzal, hogy az internetes közvetítést nézőknél késhet az adás. Az utóbbi miatt az eperjesi Zuzana 400 ezer eurótól esett el.

Az RTVS mint a műsor sugárzója, a Byť zdravý je výhra új szabályaival összefüggésben módosított a vasárnapi élő közvetítés menetén is” – közölte egy nyilatkozatban az RTVS.

A változtatás annyit jelent, hogy a jelszót a vendégek fogják behozni a stúdióba egy borítékban, majd felolvassák azt, ezután a jelszó megjelenik a kijelzőn, még a nyertesek hívása előtt.

Így az idő, amíg a nézők láthatják a jelszót meghaladja a lehetséges késést. A moderátorok ezt követően felhívják a nyertest, és meggyőződnek arról, hogy nézi az adást, illetve látta vagy hallotta a helyes jelszót, és csak ezután fogják elindítani az időzítőt. 

A minisztérium ezzel az módosítással a lottóra regisztrált egészségügyileg sérülteken is segíteni akar. A vasárnapi adást jelnyelvre tolmácsolják és feliratozzák. 

A tárca honlapjára már felkerült az új, módosított szabályzat.

(br, denníkn)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?