Az Egyesült Államokban ismét rendőri erőszak áldozata lett egy fekete férfi

George Floyd

Az egyesült államokbeli Ohio államban egy vitatott rendőri bevetés ismét azzal végződött, hogy agyonlőttek egy afroamerikai férfit – közölte Andrew Ginther, Columbus város polgármestere helyi idő szerint kedden este a Twitteren.

A tettes rendőr nem kapcsolta be a testkameráját. Felfüggesztették a szolgálatból, és vizsgálat indult az incidens körülményeinek tisztázására.

A columbusi rendőrség közlése szerint a rendőröket egy szomszéd hívta ki, aki arra lett figyelmes, hogy egy férfi hosszabb ideje ült egy autóban, amelynek motorját ki-be kapcsolta. Amikor a rendőrök kiérkeztek, egy nyitott garázst láttak, amelyből egy férfi éppen kijött. Bal kezében mobiltelefon volt, de jobb kezét eldugta. Az egyik rendőr rálőtt a férfira, kórházba szállították, ahol életét vesztette. Több részlet nem ismeretes.

Legutóbb december elején lett egy afroamerikai férfi rendőri bevetés áldozata Columbusban. A rendőrség közlése szerint a rendőrök egy gyanúsítottat kerestek, és eközben egyikük lelőtte a 23 éves Casey Goodsont. Ő azonban nem a keresett személy volt. Volt nála fegyver, de azt engedéllyel tartotta magánál. Nem volt büntetett előéletű, és vizsgálat sem folyt vele szemben.

Az Egyesült Államokban idén többször megismétlődött a feketék halálával végződő rendőri erőszak. A legismertebb áldozat George Floyd volt, akit május végén egy brutális rendőri eljárásban öltek meg a Minnesota állambeli Minneapolisban. Ezután kezdődött a Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) mozgalom, amely a rendőri erőszak elleni, hónapokig tartó tömegtüntetésekké, helyenként zavargásokká terebélyesedett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?