Hat múzeumot, két galériát és négy könyvtárat nyitnak meg Nagyszombat megyében

Csallóközi Múzeum

Nagyszombat megye önkormányzata (TTSK) fokozatosan megnyitja a kulturális intézményeket. Az első szakaszban hat múzeum, két galéria és négy könyvtár nyitja meg kapuit. A népművelési központok, a csillagvizsgáló, a színházak továbbra is zárva maradnak – tájékoztatott Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

„Nagyon jó hír a régió lakosainak, hogy legalább néhány kulturális intézmény megnyithat. Az országos tiszti főorvos útmutatására várunk, az intézményeket pedig az óvintézkedések szigorú betartása mellett fogjuk megnyitni, hogy védjük az alkalmazottak és a látogatók egészségét”

– mondta Viskupič.

Megnyitják a nagyszombati Nyugat-Szlovákiai Múzeumot, a galgóci Honismereti Múzeumot, a szakolcai múzeumot, az Imrich Winter Balneológiai Múzeumot Pöstyénben, a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumot és a galántai Honismereti Múzeumot. Újra kinyit a nagyszombati Ján Koniark Galéria, a szenicei Ján Mudroch Galéria, a nagyszombati Juraj Fándly Könyvtár, a galántai és a szenicei könyvtár, valamint a dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár.

Viskupič hozzátette, a megye folyamatosan egyeztet kulturális minisztériummal. Az állam forrásokat különít el a regionális kulturális intézmények veszteségeinek kompenzálására. 220 ilyen intézmény van az országban, ebből 18 Nagyszombat megyében, összesen 331 alkalmazottal. A megelőző intézkedések eredményeként a márciusi és az áprilisi kiesés közel 110 ezer euró. A járvány miatt kialakult helyzet leginkább a nagyszombati Ján Palárik Színházat érintette, amely több mint 77 ezer eurótól esett el ez alatt a két hónap alatt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?