Raši: A Smer még csak nem is fontolgatja az ĽSNS párttal való együttműködést

Richard Raši

Tiszteletben kell tartani a parlamentáris demokráciát, jelentette ki Richard Raši (Smer), a beruházásokért és digitalizálásért felelős miniszterelnök-helyettes arra a kérdésre reagálva, hogy mit gondol az 50 napos moratóriumot előíró, megvétózott jogszabály újbóli elfogadásáról.

Egyben elutasította, hogy a törvényről való parlamenti szavazást összefüggésbe hozzák egy esetleges jövőbeni koalícióval.

„Megismétlem: nem gondolom, hogy a moratórium meghosszabbítása lenne a legfontosabb dolog Szlovákiában, de parlamentáris demokráciában élünk, és ezt tiszteletben kell tartani” – jelentette ki Raši a szerdai kormányülés előtt.

A közvélemény-kutatásokra vonatkozó moratórium meghosszabbítását az ĽSNS képviselői is támogatták. Rašinak nem tetszik, hogy ebből egyesek arra következtetnek, hogy a Smer-SD Marian Kotleba pártjával akar együttműködni a választások után. „Nézetem szerint ez az összeboronálás nem fair. Vegyük észre, hogy Kotlebáék csaknem az összes szavazáson az ellenzékkel együtt voksoltak a kormányjavaslatok ellen” – mutatott rá.

Hangsúlyozta, hogy a Smer még csak nem is fontolgatja az ĽSNS párttal való együttműködést. „Semmilyen kombinációban nem jelentenek számunkra alternatívát” – tette hozzá.

A kormány szerdai ülésén a főváros vezetésőivel tárgyal a Pozsonyt (Bratislava) érintő problémákról, és a metropolisznak nyújtandó anyagi segítségről.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?