Kalavskát felkérték, hogy vonja vissza a kórházreformról szóló törvényt

Andrea Kalavská
Pozsony |

Hétfőn, néhány perccel a szavazás előtt felkérték Andrea Kalavská (Smer-jelölt) egészségügy-minisztert, hogy vonjon vissza bizonyos törvényjavaslatokat, így a kórházreformról szóló törvényt is. Az indoklás szerint nem sikerült biztosítani a kellő politikai támogatást.

„Az egészségügyi miniszter küzdött a kórházak csoportosításáért, és a teljes szakmai és politikai palettát megszólítva igyekezett támogatást szerezni a reformhoz” – tette hozzá a szóvivő. Kalavská bővebben kedden (október 29.) kommentálja a történteket.

Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke elmondása szerint a hétfői ülés előtt rákérdezett, hogy az egészségügy-miniszter egyetért-e a kórházreformról való szavazás elhalasztásával. Nem zárta ki, hogy a javaslatról még ebben a választási ciklusban döntés születhet.

A kórházreform célja színvonalasabb egészségügyi ellátást biztosítani a pácienseknek. A kórházaknak különböző kritériumoknak kellene megfelelniük, hogy minél jobb eredményeket érjenek el. A törvényjavaslat első olvasatban van.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?