Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivál Kamocsán

Az ízek oázisa megtelt finom ételekkel
Kamocsa |

Több ezren látogattak el ezen a hétvégén az érsekújvári járásbeli Kamocsán lévő Oázis kempingbe, hogy részt vegyenek az ország legrangosabb főzőfesztiválján. Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a fesztivált, amelyen tizenegy kategóriában versenyeztek a csapatok.  

Akadtak újoncok és régi motorosok, de Lukács Tibor a fesztivál megálmodója és szervezője a kemping üzemeltetőjeként mindent megtett annak érdekében, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Rotyogott a vadgulyás, a babgulyás, a körömpörkölt, a pacal és a halászlé a kondérokban. Válogatott finomságok, halak és zöldségek sültek a grillező rácsokon. A nyitrai járásbeli, háromszázharminc lakosú Nagyhind község lakosai első alkalommal jártak a fesztiválon. A Régiók Ízei táborban vertek tanyát, ahol az önkormányzatok mutatkoztak be. Farkas Csaba Nagyhind polgármestere elmondta, marhalábszárból készítettek pörköltet. Nagy Edda rajongóként várta az esti koncertet is. Farkas Zoltán a csapat tagja elárulta, különleges módon, a nagymamája készítette zsemlegombóccal tálalják az ételt. A portájukra betérő vendégeket hazai diópálinkával kínálták. Bób János az érsekújvári járásbeli Szímő polgármestere és csapata már több éve látogatja a fesztivált és vesz részt a versenyben, a sátorba betérőket a Jedlik Ányos fizikus, feltaláló és bencés szerzetes községéből érkezők szikvízzel dúsított fröccsel kínálták, mivel a fröccs is Jedlik találmánya. Zalaba csapata hamisítatlan középkori hangulatot varázsolt a táborba.További részletek lapunk nyomtatott számában. Az Új szó a rendezvény médiapartnere.    

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?