Biotomal – csak természetesen!

biotomal

Búza, szója, rece. Mindhárom terményben végzett kísérleteket az udvardi mezőnapokon a természetes alapanyagokra épülő, növényvédelmi készítményeket forgalmazó fűri székhelyű Biotomal.

„Kézzel fogható eredményekről tudunk beszámolni, hiszen a repce esetében tapasztalható a jobb fejlődés, több a becő, a búzánál a készítmények hatására nagyobb a kalász” – mondta Tamašek Zoltán tulajdonos. A repcénél a csávázáshoz Chitopront alkalmaztak, a talaj előkészítésénél a talajban lévő természetes mikroorganizmusok képződését elősegítő Trifendert, az áttelelés után pedig a 60 növényi kivonatot tartalmazó Biomitet alkalmazták, amely az oldalhajtások képződését és a virágzást segíti. A búzában a SolTonicot, valamint a PlanTonicot vetették be. Ez utóbbi a növénybetegségekkel szembeni ellenálló képességét növeli, főleg a fuzáriumtól és a rozsdabetegségektől véd. A szójában pedig egy újfajta készítményt alkalmaztak a csávázásnál, amely segíti rhizobium baktériumok képződését. Ezeknek nitrát megkötésében van szerepe. „A szójánál nemcsak az a fontos, hogy rendelkezzen ezekkel a baktériumokkal, hanem az is, hogy ezek a baktériumok frissek legyenek. Ezt érhetjük el a Poliríz készítmény alkalmazásával” – magyarázta a szakember.

(-er)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?