Žiga: Nem a médiában kell vitázni a Smer-SD-n belüli helyzetről

Peter Žiga
Pozsony |

Szokatlannak nevezte a Smer-SD-n belüli helyzetet Peter Žiga, a párt alelnöke, de úgy véli, azt nem a médiában és a nyilvánosság előtt kell megvitatni. Ezzel a párt Kassai kerületi tisztségviselőinek levelére reagált.

 

„Újra kell definiálnunk a szociáldemokrácia értékeit és tartalmát. Én ennek a programnak a híve vagyok, de vannak olyanok a pártban, akik talán más irányba tartanak. Ezeket a dolgokat tisztázni kell, és akkor talán megszűnnek a nézetkülönbségek és egységes lesz a párt vezetése és kommunikációja” - jelentette ki Žiga.

Azzal kapcsolatban, hogy Peter Pellegrini (Smer-SD) vegye át a Smer-SD vezetését, Žiga azt mondta, Pellegrini már 20 éve tagja a pártnak. „A legalacsonyabb pártstruktúráktól kezdte, majd a kerületi szinteken át bejutott egészen a csúcsvezetésbe. Teljes mértékben felkészült a folytatásra" – szögezte le Pellegrinivel kapcsolatban.

Žiga ugyanakkor cáfolta, hogy ő, Pellegrini és a párt Kassai kerületi elnöke, Richard Raši állna a Fico távozását követelő levél mögött. Az újságírók hármukat tartják a Smer progresszív szárnya vezetőinek. „Szerintem az ilyen dolgokat másként kell intézni” - mondta a levélről Žiga.

Hozzátette, Robert Fico pártelnök külföldön tartózkodik, ha hazatér, majd nyilatkozik az ügy kapcsán. Azt nem árulta el, hova utazott Fico és mennyi időre.

A Smer-SD néhány Kassai kerületi funkcionáriusa a napokban levelet írt a pártvezetésnek, melyben azt követelik, hogy Robert Fico és Robert Kaliňák mondjon le a pártban betöltött posztjáról, Peter Pellegrini pedig induljon el a pártelnöki posztért. Pellegrini úgy reagált, hogy a vitákat a párton belül kell lefolytatni, személyi kérdésekről pedig korai nyilatkozni, előbb a Smer-SD politizálásáról kell dönteni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?