Vareha nem adja fel, a börtönből is írja a feljelentéseket

Mikuláš Vareha
Eperjes/Kisszeben |

Az Eperjesi Kerületi Bíróság szenátusa tegnap Mikuláš Vareha, adócsalás miatt lecsukott zempléni vállalkozó feltételes szabadlábra helyezéséről döntött.

 

Mikuláš Vareha feltételes szabadlábra helyezéséről döntött kedden az Eperjesi Járásbíróság. Varehát hat év próbaidőre bocsátják a kisszebeni (Sabinov) fegyintézetből, nyomkövetőt kell viselnie. A bírósági döntés értelmében nem hagyhatja el Szlovákia területét. A határozat nem jogerős, mert az ügyész fellebbezést nyújtott be. Az ügyben a kerületi bíróság dönt. A tegnapi tárgyaláson többek között Dana Bodnárová, a vállalkozó élettársa is jelen volt, szerkesztőségünknek telefonon sikerült utolérni őt.

Kapcsolódó cikkünk

„Miki már nyolc éve nincs velünk. Már nagyon-nagyon várjuk, de mivel az ügyész fellebbezett, még semmi sem biztos. Fentről továbbra is nagy nyomás alatt áll, de ő nem adja fel. Nagyon várjuk már, hogy hazajöjjön, de mivel nem látok a fejébe, nem tudom mihez kezd majd a szabadulása után. Azt viszont jól tudom, hogy haza kell jönnie, fel kell mérnie a terepet és újra be kell illeszkednie, hiszen nyolc év alatt rengeteg dolog megváltozott” – nyilatkozta lapunknak Dana Bodnárová, aki szerint a harc nem ért véget, mindent megtesznek az igazság bebizonyításáért. „Miki a börtönből is írja a leveleket és a feljelentéseket, továbbá egy kártérítési perünk is folyamatban van. Annak ellenére, hogy nincs itthon, mi továbbra is tesszük a dolgunkat. A családjai, a gyerekei, édesanyja, barátai és munkásai is várják, és jól tudom, hogy ő is nagyon várja őket. Mindene a munka és az emberek” – zárta Vareha élettársa.

Mikuláš Varehát 2011-ben tartóztatták le adócsalás miatt, ugyanis tevékenységeivel a bíróság szerint megközelítőleg 57 millió eurót sikkasztott. Tizenegy évnyi börtönbüntetést kapott.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?