Teleltetés kint és bent

ÚJ SZÓ-AJÁNLÓNagy kupac istálló- vagy tyúktrágya jár az évelőknek. Amelyiknek még a nyáron elszáradt a lombja (pl. Jézus szíve és a többi korán virágzó), azt csak körültakarítjuk, az esetleges gyomoktól megszabadítjuk, s ráöntünk egy vödör trágyát.

ÚJ SZÓ-AJÁNLÓ

Nagy kupac istálló- vagy tyúktrágya jár az évelőknek. Amelyiknek még a nyáron elszáradt a lombja (pl. Jézus szíve és a többi korán virágzó), azt csak körültakarítjuk, az esetleges gyomoktól megszabadítjuk, s ráöntünk egy vödör trágyát. Amelyiknek már fásodik a szára (flox, pünkösdi rózsa), azt előbb tőből a földig levágjuk, s aztán kapja a maga vödör trágyáját. Több gondunk ezekkel nem is lesz: a trágya vagy a komposzt védelmet nyújt nekik, s tavasztól tápanyagot. Lila akácunkat (vagy valamilyen rokonát) csak akkor trágyázzuk, ha idén nem nyílt. Ha magról ültettük, ez sem segít, el kell érnie az iskoláskort (hat év), csak utána fog. Ha nyílt, nem trágyázzuk. Mind a lángvirág, mind a bazsarózsa szaporítható most, tőosztással. Utóbbit semmiképp se ültessük hat centiméternél mélyebbre, mert sosem fog virágozni – s szintén kell neki két-három év, hogy virágot is hozzon. Most nagyon jól szaporítható tőosztással az összes árnyéktűrő évelő virág. (o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?