Százegy évesen nyert aranyérmet egy indiai nő rövidtávfutásban

Auckland |

<p>Százegy évesen nyert aranyérmet az indiai Man Kaur száz méteren hétfőn az aucklandi World Masters Games elnevezésű sportversenyen.</p>

A sportoló egy perc 14 másodperc alatt ért célba, bár a vége felé a sprint inkább nyugodt sétává változott, az aranyérem mégis őt illette, mivel a százévesek és annál idősebbek korcsoportjából egyetlen nőként indult a távon.   "Jól szórakoztam és szerencsém is volt. Szeretnék még versenyezi" - nyilatkozott az indiai nő a győzelem után.   Az éltes atléta mindössze nyolc éve, 93 évesen kezdett sportolni, azóta már 17 aranyérmet nyert. A World Masters Games elnöke, Jennah Wootten szerint az indiai aranyérmes tökéletesen megtestesíti a játékok filozófiáját, amely szerint a sport mindenkié. Kaur aktív élete és sportszeretete mindenki számára inspiráló lehet.   Ugyan a sprinttávon egyedül állt a rajthoz, mégsem Kaur az egyetlen száz fölötti sportoló a rendezvényen. A 106 éves japán Mijazaki Hidekicsi tartja a százméteres futás rekordját 29,83 másodperccel a férfiak között.   A 105 éves francia Robert Marchand januárban állította fel saját korosztálya egyórás kerékpározási csúcsát: 22,5 kilométert sikerült megtennie.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?