Félmillió eurós fejlesztések Bősön

Bős |

<p>Gyors ütemben fejlődik a legfiatalabb város, ötven új lakást építenek a fiatal bősieknek.</p>

Fél év alatt közel félmillió euró támogatást nyert az önkormányzat a középületek felújítására. Az elmúlt hónapokban felújították az egyik óvodát és év végéig a városi hivatal is új külsőt kap.

Fenes Iván, Bős polgármestere lapunknak elmondta, hogy az óvoda épülete nagyon rossz állapotban volt, beázott a tető és sok volt az energiafogyasztás. Az önkormányzat nyáron 180 ezer euró dotációból és 10 ezer euró önrészből felújította az épületet, amelyben szlovák és magyar óvoda is működik. Fenes hangsúlyozta, hogy az összekötő folyosók, a konyha és a raktár is felújításra szorulnak. Ezt a munkát szintén támogatásból fedezné az egyik legfiatalabb város. Év végéig a városi hivatal is új külsőt kap. „Ellenőriztettük a városi hivatal épületének energiafelhasználását. A tervek szerint jelentősen csökken a felhasznált hő mennyisége” – folytatta Fenes. 300 ezer euróból új tetőt húznak a lapos tetős épületre, szigetelik a falakat és kicserélik az ablakokat és az ajtókat. Felújítják a fűtőrendszert és a környezettudatosság jegyében a napenergia felhasználásával melegítenék a vizet. „Külsőleg teljesen megújul az épület. Belső rekonstrukcióra jelenleg nincs szükség” – magyarázta Fenes. A városi hivatal felújítása 15 ezer euróba kerül az önkormányzatnak.

A rekonstrukciók mellett fejlesztések is folynak a városban, a megyei önkormányzat egy körforgalmat tervez a forgalmas útkereszteződés helyére, tavasszal megkezdhetik az építkezést. Az önkormányzat 50 új lakást épít a fiatal bősieknek. „Mindez annak a hosszú távú munkának az eredménye, amit azért vállaltunk, hogy a község újra városi rangot kapjon. Azt, hogy gyorsan fejlődik a településünk, a látogatók is észreveszik” – nyilatkozta Fenes Iván. Minden pályázati felhívást figyelnek, ha lehet, támogatásból szépítenék tovább a várost. Modern hulladékgyűjtő udvart is építtetnének, erre szintén pályázatot nyújtott be a hivatal. „Amíg kitart a jelenlegi eufória, és nem válik közhellyé, hogy Bős város lett, addig élnünk kell az ilyen lehetőségekkel. A lakásépítés azért is fontos, mert a pályázati kiírások egyik szempontja a város népessége” – mondta Fenes Iván.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?