Bőkezű lesz a Jaguar, kattintson és jelentkezzen már most ön is!

Pozsony |

<p>Pontosan 1290 eurós bruttó fizetésre számíthatnak átlagban azok, akik a&nbsp;Jaguar&nbsp;Land Rover nyitrai gyárában fognak dolgozni &ndash; közölte a héten a pénzügyminisztérium. A regionális átlaghoz viszonyítva az indiai kézben levő brit márka&nbsp;lesz&nbsp;a Szlovákiában termelő autógyártók közül a&nbsp;legbőkezűbb.&nbsp;</p>

Első fázisban 1800 ember talál majd állást a Jaguarban, később számukat megemelik háromezerre. Robert Fico kormányfő szerint viszont közvetlenül vagy közvetve körülbelül 15 ezer embernek adnak munkát. A közvetlenül a gyárban dolgozó alkalmazottak számát tekintve a Jaguar lesz az országban tevékenykedő autógyártók közül a harmadik. Első helyen van közel tízezer alkalmazottal a Volkswagen, második a Kia 3526 alkalmazottal, negyedik pedig a nagyszombati PSA, 2700 emberrel.  Összehasonlítva az adott régió átlagbéreivel, a Jaguar lesz az összes autógyár közül alegbőkezűbb – derül ki a platy.sk portál elemzéséből. Az 1225 eurós bruttó bér 42 százalékkal több a regionális átlagnál. A második Kia a regionális átlagnál 38 százalékkal magasabb bért fizet az alkalmazottaknak. Meglepő módon a pozsonyi Volkswagen csak a harmadik a sorban. Tény, hogy itt vannak a legmagasabb, 1750 eurós fizetések, a leggazdagabb régió átlagbérénél viszont ez csak 37 százalékkal több. Az utolsó a nagyszombati PSA, melynek alkalmazottjai 1100 eurót kapnak, ami a regionális átlagnál 21 százalékkal több. 

A Jaguar még nem közölte, mely modelleket fogja Nyitrán gyártani, egyelőre csak annyi biztos, hogy két luxuskategóriába sorolandó SUV modellt. Az első gyártását 2018-ban, a másodikat 2019-ben kezdik meg. Ha valaki a nyitrai Jaguar Land Rovernél szeretne dolgozni, már lehet is regisztrálni.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?