Figeľ: Frešo a Smer tagjaként viselkedik

Pozsony |

<p>A KDH elnöke, Ján Figeľ vasárnap azt mondta, hogy a Smer munkáját gyanítja Mitrík és Crkoňová jelölése mögött.</p>

Az ellenzék nem tudott egységesen fellépni: míg Maroš Žilinka 60 képviselő támogatását élvezi, addig Pavol Frešo a Szlovák Titkosszolgálat volt emberét, Karol Mitríket, egy KDH-s és egy OĽaNO-s politikus pedig Henrieta Crkoňovát jelölte. „Nem furcsa, hogy valaki úgy viselkedik, mint a Smer tagja? Karol Mitríket jelölte meg Robert Fico a három lehetséges személy közül 2013 áprilisában. Pavol Frešo a múltban támogatta Žilinkát, most már nem elég jó neki. Milyen szöveg ez?” – kérdi Ján Figeľ.

A kereszténydemokraták főnöke elégedetlen Mitrík teljesítményével a Gorilla-ügy kapcsán is. „Ismételten nem vonta vissza a titoktartási kötelezettséget attól a személytől, aki segíthetne pontot tenni a nyomozás végére.” – utalt Figeľ Peter Holúbek személyére.

Rámutatott arra is, hogy a nyugati demokráciákban az a személy, aki a titkosszolgálatot vezette, nem kerül más funkcióba. „Ebben az évben lesz Mitrík 69 éves, az Állami Számvevőszék élére szóló megbízatás hét évre szól. Csak azért választunk nyugdíjast, hogy válasszunk valakit? Felszólítom Pavol Frešot, hogy vegyen részt egy beszélgetésen az ellenzék jelöltjével, Maroš Žilinkával.” – mondta Figeľ.

A Kuffa-Kvasnička jelölthöz, Henrieta Crkoňovához csak annyit fűzött hozzá, hogy az utolsó pillanatban történt jelölés mögött bizonyára a Smer áll. Figeľ szerint Crkoňová magas pozíciót töltött be az oktatásügyi tárcában a Smer jóvoltából. Megismételte, hogy amennyiben Kvasnička nem vonja vissza jelölését, kizárják őt a pártból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?