Natália Kisková: az apám tényleg jó ember

Pozsony |

<p>Sokkal kevesebb izgalom, de sokkal nagyobb öröm: ez volt a két legfontosabb különbség Andrej Kiska stábjában a szombati eredményvárón. És természetesen sokkal több ember, az újságírók és a vendégek alig fértek el a Devín Szálló két termében.</p>

Míg a két héttel korábbi első fordulóban végig érezni lehetett egyfajta izgalmat, hogy vajon a harmadik helyen álló Radoslav Procházka nem dolgozza-e le néhány százalékpontos hátrányát Kiskával szemben, addig most szombaton szinte egy óra alatt eldőlt az eredmény, a vendégek nyugodtan hátradőlve élvezhették az egyre növekvő különbséget a két jelölt között. Az első komolyabb üdvrivalgás röviddel 11 előtt volt, amikor a Markíza 10 százalékos feldolgozottságnál hozta az eredményeket: a különbség 14 százalékos, Kiska 57 százalékkal vezet.

A másik különbség a két forduló közt, hogy most politikusok is megjelentek, még Radoslav Procházka is örömmel nyilatkozott a sajtónak, pedig múlt kedden elég nehezen préselte ki magából, hogy ő is Kiskát támogatja. Ott volt Miroslav Beblavý volt SDKÚ-s képviselő is, aki várhatóan Procházkát segíti majd pártja felépítésében. Igaz, ő Procházkával ellentétben legalább a választóit is kérte, hogy Kiskára szavazzanak. Milan Kňažko, aki szintén Kiskát támogatta, ugyan nem jött el a Devín Szállóba, de urnazáráskor blogján magyarázta meg, hogy miért nem volt ott a keddi közös sajtótájékoztatón. „A sajtótájékoztatót amatőr módon készítették elő, egyáltalán nem lehetett tudni, hogy mi a célja” – írta Kňažko. Ennek ellenére támogatta Kiskát, és úgy véli, hogy sokkal jobb elnök lesz, mint amilyen Fico lett volna.

Az eredményvárónak helyt adó Devín Szálló szombat éjszaka szlovák nemzeti színekben fürdött, kívülről piros, kék és fehér reflektorokkal világították meg. A fogadtatása is elnöki volt: a szálló bejáratánál egy hegedű játszotta az akkor még csak reményteli elnökjelöltnek a szlovák himnuszt. Sok volt a biztonsági ember is, őrizték a szálló parkolóját, a bejáratnál is állandóan posztolt egy fülhallgatós-fekete zakós fiatalember, feltehetően szombat óta már Kiska sem tud csak úgy meginni egy kávét valamelyik pozsonyi kávéházban.

Az interjúadást Kiska ezúttal is gyermekeire bízta, lánya Natália és fia szinte minden tévéstábnak nyilatkozott. „Ő tényleg jó ember, kampánya mindig pozitív volt, soha nem mocskolt másokat, egész idő alatt önmagát adta, arról beszélt, hogy amit tenni akar, azt az emberekért akarja tenni, és ez valóban igaz” – nyilatkozta a választás éjszakáján Natália Kisková. (lpj)
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?