Tovább nőtt a szakadéskba zuhant turistabusz áldozatainak száma

<p>&nbsp;Hétfő reggelig 18-ra nőtt a Montenegróban szakadékba zuhant román turistabusz halálos áldozatainak száma - közölte a bukaresti külügyminisztériumban alakult válságstáb. A busz további 29 sérült utasát a podgoricai kórházakban ápolják, közülük hétnek az állapota válságos - állítják a román hírforrások a montenegrói sajtóra hivatkozva.</p>


A román turistákat szállító, román rendszámú busz vasárnap délután Grló térségében, a montenegrói fővárostól 30 kilométernyire északra egy völgyhídról zuhant a több mint harminc méteres szakadékba.
    A mentést a nehéz terep miatt alpinisták és kommandósok is segítették. A vasárnap esti jelentések még 15 halottról szóltak. A helyi sajtó beszámolója szerint több tucatnyi montenegrói adott vért a sérültek ellátásához.
    A román média a montenegrói közszolgálati televízióra hivatkozva arról számolt be, hogy a busz, amely a híd előtti alagútból bukkant elő, a szakadékba zuhanása előtt egy 12 éves montenegrói gyereket is elsodort: ő is kórházba került, de nincs életveszélyben.
    A mentésben résztvevők szerint a busz zuhanás közben szikladarabokat szakított le a meredek hegyoldalról, amelyek közül több is az összetört buszra zuhant. Több holttest gyakorlatilag kettészakítva hevert a sziklákon - számoltak be a szemtanúk. "Istennek hála, a busz nem a folyóba zuhant, mert különben senki sem élte volna túl a balesetet" - mondta Vaso, egy grlói fiatalember.
    A buszon - a két sofőrt is beleértve - 47-en voltak, közöttük egy hétéves gyerek. Egy hétfői kórházi közlemény szerint a gyerek állapota stabil.
    A Digi 24 román hírtelevízió információi szerint az autóbusz valamennyi utasa román turista, akik szombat reggel indultak egyhetes vakációra Bukarestből. Az egyik megszólaltatott rokon szerint az utasok többsége 60-70 év körüli nyugdíjas volt, akik montenegrói, szerbiai és horvátországi kolostorokat akartak meglátogatni.
    Az éjszaka folyamán egy román katonai repülőgép érkezett Podgoricába, amelyen a külügyminisztérium erősítést küldött a montenegrói külképviseletnek a konzuli feladatok ellátására. Montenegróba érkezett a román rohammentő-szolgálat alapítójaként ismert Raed Arafat egészségügyi államtitkár-helyettes is, hogy felmérje a sérültek hazaszállításának lehetőségét.
    Bukarestben bejelentették, hogy az uniós külügyminiszterek luxemburgi értekezletén tartózkodó Titus Corlatean román külügyminiszter is a helyszínre indul.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?