12 év után bajnokok a zólyomiak

<p>Nagyobb effektivitás, óriási küzdőszellem és szerencse &ndash; a finalisták egybehangzó véleménye szerint a zólyomi hokisok ezeknek a tényezőknek köszönhetik történetük második bajnoki címét.</p>

 

A jégkorong Tipsport Extraliga idei döntőjében az alapszakaszgyőztes zólyomiak és a második helyezett kassaiak találkoztak, és a várakozásokkal ellentétben már a sorozat ötödik mérkőzésén el is dőlt a bajnoki cím sorsa. Jól játszottak a kassaiakMár az alapszakaszban is a közép-szlovákiaiak domináltak a két csapat meccsein (6-ból 5 találkozót megnyertek), s a szerencse a Slovnaft Playoff döntőjében sem pártolt el a zólyomiaktól, akik mind a négy alkalommal csak egygólos győzelmet arattak: 2:1 rávezetésekkel, 2:1, 3:2, 2:1. A kassaiak játékban felvették a versenyt az újdonsült bajnokkal, de a negyedik meccset (6:2) kivéve hadilábon álltak a helyzetek értékesítésével. „Az alapszakasz leggólerősebb csapataként a rájátszásban nagyon visszafogottan teljesítettünk, az effektivitásunk gyenge volt – mondta Milan Staš, a keletiek vezetőedzője. – Az első meccset leszámítva mi voltunk a jobbak, az, hogy csak ezüstérmesek lettünk, a hiányzó szerencsének tudható be.” Menedzserből kulcsemberFortuna valóban kegyeibe fogadta a zólyomiakat, különösen Kamil Brabenecet. A cseh légiós 2011-ben már visszavonult, de a zólyomiak hívására otthagyta a brünni klub menedzseri állását, és visszatért a jégpályára. A 36 éves hokis pedig élete formáját nyújtotta a döntőben: az első meccsen egyedül ő talált be a rávezetések során, a második találkozón az 59. percben, kettős emberhátrányban (!) biztosította be csapata győzelmét, s „természetesen” az ő győztes gólja zárta a sorozatot a hétfő esti mérkőzésen. „A bajnoki cím nem rólam, hanem az egész csapatról szól” – szerénykedett Brabenec. 12 évnyi szünetEbben a csapatban pedig a kapus Marek Šimko észrevétlenül posztja egyik legjobbjává fejlődött az extraligában, a védelemben a szlovák válogatottal világbajnok, 38 esztendős Ladislav Čierny dirigált (aki a playoff előtt néhány héttel, közel kétévnyi kitérő után tért vissza a hokihoz, hogy besegítsen sérülések tizedelte volt klubjának). Az előrejátékban is mindig volt, aki vállalkozzon – leggyakrabban Lukáš Jurík, Andrej Podkonický és Peter Zuzin –, így 2001 után második bajnoki címüket ünnepelhetik a zólyomiak (az egyetlen duplázó Kamil Mahdalík). „Ez a tizenkét éves szünet elegendő teret adott arra, hogy dacára a gazdasági problémáknak egy olyan csapatot alakítsunk ki, amely megalkuvást nem ismerve játszik – nyilatkozta Peter Mikula, a zólyomi HKM vezetőedzője. – Győzelmünkhöz az óriási akaráson kívül egy adag szerencse is kellett, de utóbbi mindig a felkészültebb gárda mellé szegődik.”
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?