ZENEZÓNA

Unalom szülte szerzemények
Nagy-Britanniában a június második legjobban várt hanghordozója (a Coldplay után) a skót The Fratellis második nagylemeze, amely Here We Stand címmel jövő hétfőn kerül a boltokba.

Unalom szülte szerzemények

Nagy-Britanniában a június második legjobban várt hanghordozója (a Coldplay után) a skót The Fratellis második nagylemeze, amely Here We Stand címmel jövő hétfőn kerül a boltokba. A glasgow-i zenekar a 2006 szeptemberében megjelent Costello Music című albumával nagy rajongótábort verbuvált – a korongnak a szigetország eladási listáján a második, az amerikain a 48. hely volt a csúcspozíciója. A frontember, Jon Fratelli énekes-gitáros a napokban arról beszélt, hogy az új lemezhez kapcsolódó koncertsorozat után szólóalbumot ad ki. „Az elmúlt időszakban túl sok szabadidőm volt, és elkezdtem dalokat írni saját magamnak. S ha már elkészültek, úgy döntöttem, kiadom őket. A következő hetekben azonban biztosan nem tudok a szólóterveimmel foglalkozni, az új lemez turnéja után visszatérek rájuk” – nyilatkozta. (p, nme)

Újra együtt az ősfelállás

A Simple Minds pályafutása harminc évvel ezelőtt, 1978-ban indult, de a klasszikus felállás csak a nyolcvanas évek legelejéig volt együtt. Az ötös fogat az idei jubileumra eredetileg egy koncertturné erejéig összeállt, s most úgy döntött, új szerzemények komponálásába is belevág. A glasgow-i együttes a tervek szerint hamarosan két új felvételt rögzít, és a folytatás sem elképzelhetetlen. „Mindenki izgatott. Utoljára 1981-ben zenéltünk együtt, és kétségkívül akkoriban születtek karrierünk legjobb dalai. Hatalmasok az elvárások, amelyeknek meg kell felelnünk, de remélhetőleg ettől függetlenül jó móka lesz a közös munka” – nyilatkozta Jim Kerr énekes-frontember. (p, nme)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?