ZENEZÓNA

Megszületett a nagylemezcím
Február végén több hírügynökség arról számolt be, hogy a Coldplay Európában június 16-án megjelenő negyedik stúdióalbuma a Prospekt címet kapja, ezt azonban a zenekar háza tájáról senki sem erősítette meg. A napokban kiderült, hogy az információ nem is fedi a valóságot.

Megszületett a nagylemezcím

Február végén több hírügynökség arról számolt be, hogy a Coldplay Európában június 16-án megjelenő negyedik stúdióalbuma a Prospekt címet kapja, ezt azonban a zenekar háza tájáról senki sem erősítette meg. A napokban kiderült, hogy az információ nem is fedi a valóságot. Chris Martin a Rolling Stone magazinnak árulta el, hogy a latinzenei hatásokkal is operáló korong Viva La Vida Or Death And All His Friends címmel kerül a boltokba. „Tisztában vagyok vele, hogy sok embernek a cím hallatán Ricky Martin slágere, a Livin’ La Vida Loca ugrik be. Természetesen nem tőle jött az ötlet, Frida Kahlo mexikói festőművész egyik alkotása adott inspirációt hozzá. Annak is tudatában vagyok, hogy mostantól mindenkit arról kell győzködnöm, ez jó cím. Vagyis, nekem tetszik, és ez a lényeg” – nyilatkozta a frontember. (pj)

Új Queen-album koraősszel

A Queen utolsó stúdiólemeze Made In Heaven címmel, az 1991. november 24-én elhunyt Freddie Mercury hangjával 1995 novemberében jelent meg. A legendás brit zenekarnál sokáig fel sem merült, hogy pályafutása új énekessel folytatódjon, a három zenész közül kettő az ezredforduló után kezdett kacérkodni a gondolattal. Brian May gitáros és Roger Taylor dobos 2004 végén jelentette be, hogy az egykori Free és Bad Company frontembere, Paul Rodgers társaságában turnéra indulnak, Queen + Paul Rodgers néven. A nagy sikerű koncertsorozat folytatásaképpen most új stúdióalbumon dolgoznak, amely előreláthatólag szeptember 1-jén kerül a boltokba The Cosmos Rocks címmel, szintén a Queen + Paul Rodgers név alatt. A Say It’s Not True című szerzemény már ismert róla, tavaly december 1-jén, az AIDS elleni küzdelem világnapján az interneten látott napvilágot letölthető formátumban. John Deacon basszusgitáros nem zenél a készülő lemezen, ahogy élőben sem lépett fel egykori társaival. A korong kiadását világkörüli turné követi, az együttes huszonnyolc állomásos, tizennégy országot érintő koncertkörutat harangozott be, amely szeptember 16-án Moszkvában indul és október 28-án érkezik Budapestre. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?