ZENEZÓNA

Valószínűsíthető feloszlás
A Weezer felfüggesztette tevékenységét – a rajongók bizakodnak, hogy csak átmeneti időre, a frontember, Rivers Cuomo szavaiból ítélve azonban sok esély nincs a folytatásra. „Kizártnak tartom, hogy valaha újabb Weezer-album lásson napvilágot, ahhoz kényszerítő helyzetnek kell előállnia.

Valószínűsíthető feloszlás

A Weezer felfüggesztette tevékenységét – a rajongók bizakodnak, hogy csak átmeneti időre, a frontember, Rivers Cuomo szavaiból ítélve azonban sok esély nincs a folytatásra. „Kizártnak tartom, hogy valaha újabb Weezer-album lásson napvilágot, ahhoz kényszerítő helyzetnek kell előállnia. Az idén eddig nagyon kreatív voltam, írtam egy rakás dalt, de ezekből nem Weezer-felvételek lesznek. Szólókarriernek nem látom értelmét, majd kiderül, hogyan alakulnak a dolgaim” – nyilatkozta az énekes-gitáros.

A Los Angeles-i gitár-pop kvartett ’95 elején futott be a Buddy Holly című dallal. Pályafutása alatt öt stúdióalbumot készített, az utolsót tavaly májusban jelentette meg Make Believe címmel. A Weezer történetében volt egy hosszabb kihagyás is: a ’96-os Pinkerton című lemez megjelenése után Cuomo a Harvard Egyetemre ment tanulni, és együttese 2000 őszéig szüneteltette működését. (z, p)

Újabb csapás a sikerzenekarra

A Fallen című albummal világszerte befutott Evanescence felállásában újabb változás történt. Miután bejelentették, hogy az amerikai együttes új lemeze The Open Door címmel október 2-án jelenik meg, váratlanul távozott William Boyd basszusgitáros, aki alapító tag volt. Amy Lee énekesnő rajongóknak írt üzenetében azzal indokolta a kiválást, hogy Boydnak elege lett a megerőltető turnézásból, helyette a családját választotta. Elárulta, már keresik az utódját, de nevet egyelőre nem mondott.

Az Evanescence-ből elsőként Ben Moody gitáros-dalszerző lépett le. 2003 őszén az európai turné kellős közepén hagyta cserben társait mindmáig ismeretlen ok miatt. Az egykori Cold nevű zenekar gitárosára, Terry Balsamo került a helyére. (z, p)

Szólóalbum az együttes mellett

A Soundgarden egykori, az Audioslave jelenlegi frontembere, Chris Cornell elárulta: javában dolgozik második szólólemezén, majd hozzátette, hogy a rajongók az Euphoria Morning című korongnál is különösebb anyagra számítsanak. „Remélhetőleg nyár végéig befejezem a dalszerzést, és rögzítem is az anyagot. Arról fogalmam sincs, mikor kerülhet a boltokba. Csak annyi biztos, hogy szeptemberig nem, zenekarom új albumának megjelenését mindenképpen meg akarom várni” – nyilatkozta a zenész. Az Audioslave harmadik lemeze Revelations címmel várhatóan szeptember 4-én jelenik meg. (z, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?