Zenekari album helyett szóló

Az elmúlt tíz év egyik legfontosabb angol együttese, a Radiohead rajongói bosszankodnak és örülnek. Bosszankodnak, mivel a várva várt, nyárra beígért stúdiólemez megjelenése átcsúszik 2007 elejére. Örülnek, mert a zenekar a nyári koncertjein szinte az egész készülő albumát bemutatja.

Az elmúlt tíz év egyik legfontosabb angol együttese, a Radiohead rajongói bosszankodnak és örülnek. Bosszankodnak, mivel a várva várt, nyárra beígért stúdiólemez megjelenése átcsúszik 2007 elejére. Örülnek, mert a zenekar a nyári koncertjein szinte az egész készülő albumát bemutatja. A koncertprogram harmadát az új szerzemények teszik ki. Azért is örülhetnek, mert a frontember, Thom Yorke július 10-én kiadta szólóanyagát The Eraser címmel, amelyet együttesének korábbi producere, Nigel Godrich segítségével rögzített. Mint ismert, az új Radiohead-lemez már Mark ”Spike” Stent felügyelete mellett készül – a zenészek elmondása szerint Nigellel nagyon jó barátok lettek, és úgy érzik, már elfogult velünk szemben, ami a munka kárára válna.

Thom Yorke albumának érdekessége, hogy az összes hangszert saját maga szólaltatja meg rajta. Kísérletezőbbre és személyesebbre sikeredett bármelyik Radiohead-anyagnál: elektronikus, vonós és különböző pengetős hangszerekből felépülő dalok gyűjteménye. A szövegvilágban – akárcsak zenekara esetében – központi helyet kapott a politika és a világ Yorke által megfogalmazott hazugságai. Például a Harrowdown Hill című felvételben David Kelly halálnak különös körülményeit kutatja. Annak idején Kelly szállított (ál)bizonyítékokat Husszein nem létező tömegpusztító fegyvereiről a brit kormánynak. Öngyilkosság vagy gyilkosság? – teszi fel a kérdést a zenész a dalban.

A Radiohead énekese megnyugtatta rajongóit, hogy szólólemeze csupán kirándulás, saját ambíciói sosem kerülhetnek együttese elé, és csakis azután adta ki, miután összes zenésztársa áldását adta rá. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?