Zenei sokszínűség

Pozsony. 1982-ben június 21-ét az akkori francia kulturális miniszter kezdeményezésére a zene ünnepének nyilvánították. Idővel Franciaország határain is túljutott a muzsika ünnepének híre, és Európa egyre több országában ünnepelték zenével ezt a napot. Szent Iván éjszakájához igazítva június 21.

Pozsony. 1982-ben június 21-ét az akkori francia kulturális miniszter kezdeményezésére a zene ünnepének nyilvánították. Idővel Franciaország határain is túljutott a muzsika ünnepének híre, és Európa egyre több országában ünnepelték zenével ezt a napot. Szent Iván éjszakájához igazítva június 21. jelenleg több mint száz országban a zene ünnepe. Szlovákiában második éve kap ezen a nemzetközi ünnepen nagyobb fórumot ez a művészeti ág, oly formában, hogy szinte minden egyes műfaj megszólal aznap. A Francia Intézet támogatásával a pozsonyi Fő téren holnap 18 órakor kb. négyórás zenei program kezdődik, melyben többek között fellép a Margot, a Zmena mena, Martin Gyimesi, aki az idén harmadik helyet ért el Splitben a Francia sanzon elnevezésű nemzetközi fesztiválon. A Fő téren koncertpódiumra lép a francia Denis Dheym is, aki természetesen sanzonokat énekel majd. A zene ünnepén a Francia Intézetben is lesz koncert: 17 órakor Erik Rotheinstein dzsesszkvartettje mutatkozik be. A komolyzenét a Capella Istropolitana hangversenye képviseli majd a színes palettán. Koncertjük 20 órakor kezdődik a Prímási palotában. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?