Zempléni Kulturális Napok

Zemplén a Bodrogköz gazdag történelmi múlttal rendelkező települése, mely már a középkorban jelentős megyei székhely volt. Erről tanúskodik ma is a község felett emelkedő vár a két templommal és a kívülről már restaurált vármegyeháza a község főterén. Itt rendezték a hét végén a sorrendben XII.

Zemplén a Bodrogköz gazdag történelmi múlttal rendelkező települése, mely már a középkorban jelentős megyei székhely volt. Erről tanúskodik ma is a község felett emelkedő vár a két templommal és a kívülről már restaurált vármegyeháza a község főterén. Itt rendezték a hét végén a sorrendben XII. Zempléni Kulturális Napokat.

A kétnapos találkozót a községi hivatal vezetősége, valamint a Csemadok helyi szervezete – szponzorok bevonásával – közösen rendezte meg. A kulturális napok szombaton kiállítással kezdődtek a helyi kultúrházban. Boháč Lászlónak, a község szülöttének tájképeit tekinthette meg a közönség. A kiállítás-megnyitó után a helyi futballpályán sportvetélkedővel folytatódott a program. A rendezvény második napján gazdag kulturális műsor várta az érdeklődőket a helyi kultúrház előtti téren. Nagy sikert aratott a kassai Thália Színház művészeinek kabaréja, melyet a Bodrogszerdahelyi Asszonykórus népdalcsokra követett. A nagykaposi Energosun táncosai latin-amerikai táncokat adtak elő. A Kisbár, a Nagybár és a Kistoronya folklórcsoportokból alakult Aszú népi táncegyüttes A kistoronyi új kenyér címmel mutatta be műsorát, majd az őrösi fiatal mazsorettek produkcióját élvezhette a közönség. A kisszebeni Nikola Miterová szlovák, a helybeli Keszti Jánosné pedig magyar népdalokat adott elő. A műsort a fiatal lányokból álló Zempléni Tánccsoport modern táncai zárták. Meglepetésnek számított a helyi polgármesterasszony, Tuhyňa Mária szereplése, aki szólóénekesként mutatkozott be.

A XII. Zempléni Kulturális Napok éjfélig tartó utcabállal zárultak. Remélhetőleg a következő, a 2003-as kulturális napokon már a belülről is felújított vármegyeházat is meglátogathatja a közönség.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?