XXI. századi meseadaptációk

Budapest. Két amerikai utat is tervez a február 25-ei Oscar-díjkiosztó gála előtt M. Tóth Géza rendező, akinek a Magyar Televízióval közös filmjét, a Maestro című 4 és fél perces animációs alkotását - négy másikkal együtt – jelölték a filmszakma legmagasabb elismerésére. M.

Budapest. Két amerikai utat is tervez a február 25-ei Oscar-díjkiosztó gála előtt M. Tóth Géza rendező, akinek a Magyar Televízióval közös filmjét, a Maestro című 4 és fél perces animációs alkotását - négy másikkal együtt – jelölték a filmszakma legmagasabb elismerésére. M. Tóth Géza – az MTV és a Kedd Animációs Stúdió hétfői közös sajtótájékoztatóján, az Uránia Nemzeti Filmszínházban – hozzátette: az utakkal az a célja, hogy filmjét minél jobban megismertesse az amerikai szakmai közvéleménnyel, egyben pedig lobbizzon a sikerért. A rendező jóslásra nem vállalkozott, de reméli, hogy Rófusz Ferenc A légy című munkája után a második magyar Oscar-díjas animációs film az övé lesz. Egy újságírói kérdésre válaszolva a film költségeit tízmillió forintra becsülte, de hozzátette, a csapat éjjel-nappali munkáját és a lelkesedést lehetetlen számokban kifejezni.

Rudi Zoltán, a Magyar Televízió elnöke bejelentette, az MTV egy 150-200 részes animációs sorozat megrendelését tervezi az Oscar-díjra esélyes M. Tóth Géza csapatától, a Kedd Stúdiótól. A részletekről már javában tárgyalnak. Annyit tudni lehet, hogy az MTV az egykor igen népszerű magyar népmesék XXI. századi adaptációit szeretné elkészíttetni a nívós alkotógárdával. Rudi Zoltán röviden méltatta az Magyar Televízió és a Kedd Stúdió korábbi együttműködését, azt, hogy az m1 és az m2 új arculatának tervezése M. Tóth tanítványainak keze munkáját dicséri.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?