TRAGÉDIA: Elhunyt a legendás magyar rapper

gyertya k

Meghalt a magyarországi rapszcéna egyik legendás alakja, a tragikus hírt Facebookon közölték. Johnny Beretta, más néven Suppah valóságos ikonnak számított.

Johnny Beretta, másik nevén Suppah 1989 óta, nagyjából kilencéves kora óta rappelt. Öt évvel később összeállt Croa és Wherdee mellett a Back Row nevű csapat, ami később Hátshow Sorként lett országosan ismert és amibe csatlakozott Gőz is. Egy Györemix! által szervezett koncertre hozták össze az első zenéiket, amikhez Wherdee csinálta a beateket. 1999-ben az utolsó Fila Rap Jamet pedig meg is nyerték ezzel a felállással, ami által elkészült a 'Maradjunk ennyiben' klipje, amit a zenetévéken is gyakran el lehetett kapni.

Suppah rengeteg lemezen és trekkben feltűnt, köztük ArtosCsaba, Mc Gőz, TheShowCrew, Saiid, Turan Khan, Siska Finuccsi, TKYD vagy épp Mikee Mykanic társaságában.

Lassan 10 éve várta a kitartó magyar hiphoprajongók köre, hogy megjelenjen a szólóalbuma, aminek előfutára volt az XXL videóklipje, és ami a UK Grime vonalat vitte volna, de sajnos ez a lemez sosem érkezett meg. Sőt, a rappernek a világhírű Skeptával is készült közös zenéje, amit maga a brit világsztár indítványozott, ám a projektet sajnos később pont az ő új menedzsmentje kaszálta el.

Bár a halál okát nem közölték, a kommentekből arra lehet következtetni, hogy a rapper rákos beteg volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?