Woody Allen-filmmel

Cannes. Woody Allen Hollywood Ending című, versenyen kívül induló filmjével nyílt meg tegnap este az 55. Cannes-i Filmfesztivál, amelyen 33 ország képviseletében 22 nagyjátékfilm és 11 rövidfilm versenyez az Aranypálmáért.

Woody Allent Tiffani Thiessen és Debra Messing üdvözliTASR/EPA-felvétel Cannes. Woody Allen Hollywood Ending című, versenyen kívül induló filmjével nyílt meg tegnap este az 55. Cannes-i Filmfesztivál, amelyen 33 ország képviseletében 22 nagyjátékfilm és 11 rövidfilm versenyez az Aranypálmáért.

A május 26-ig tartó páratlan filmrendezvényt Claude Lelouch And now, Ladies and Gentlemen című alkotása zárja, amelynek szerelmespárját Jeremy Irons és a sanzonénekesnő Particia Kaas alakítja.

A legrangosabb nemzetközi filmszemlén idén két magyar film is szerepel: a rövidfilmek kategóriájában Mészáros Péter Eső után című alkotása száll versenybe a nagydíjért 11 konkurenssel szemben, a Rendezők két hete programjába 22 alkotással együtt Forgács Péter Bibó breviárumát hívták meg.

A játékfilmek kilenctagú zsűrijében David Lynch amerikai rendező elnököl, mellette öt további hírneves rendező, valamint három filmcsillag, az Elemi ösztön főhőse, Sharon Stone, a hongkongi Tigris és Sárkány maláj származású sztárja, Michelle Yeoh és az indonéz Christine Hakim színésznő-producer foglal helyet a testületben.

A rövidfilmek zsűrijének elnöke Martin Scorsese, aki 1976-ban Cannes-ból vágott neki a világhírnévnek az Aranypálmát elnyerő Taxisofőrrel. Az elsőfilmes rendezőnek járó Aranykamera zsűrijében Géraldine Chaplin és Marthe Keller együtt tölti be az elnöki tisztséget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?