Vigyázz! Veszélyes!

Gazdag, színes tartalommal jelent meg a Tábortűz márciusi száma. Az 1848/49-es magyar szabadságharc 155. évfordulója alkalmából rövid írás mutatja be a pesti Pilvax kávéházat, ahonnan a forradalom indult.

Gazdag, színes tartalommal jelent meg a Tábortűz márciusi száma. Az 1848/49-es magyar szabadságharc 155. évfordulója alkalmából rövid írás mutatja be a pesti Pilvax kávéházat, ahonnan a forradalom indult. Az Emlékeztető rovatban Bajza József, Antonio Vivaldi és Gabriel García Márquez tömör életrajzát közlik születésük, illetve haláluk évfordulója kapcsán. Két-két oldalon a gyerekek levelei, beszámolói, tudósításai, valamint a könnyűzene legújabb hírei kaptak helyet. A lap ezúttal a Felsőszeli Alapiskolából közöl egész oldalas riportot, a Világcsavargó rovat riportere pedig a Földközi-tenger utolsó paradicsomát, a parányi Formentera szigetét mutatja be. A Látogatóban rovat beszámol a csúzi Csúzy-kastély felújításáról, annak újkori hasznosulásáról, azokról a kulturális rendezvényekről, amelyek az újjászületett kastély falai között megvalósultak. Egész oldal foglalkozik a gyerekekre és fiatalokra leselkedő veszélyekkel, a dohányzás, az alkohol, a kábítószer káros hatásaival. A sportoldalon Risztov Évát, a sikeres úszónőt mutatják be, a poszteren pedig a népszerű magyar együttes, az Ámokfutók látható. A 18. oldalon az olvasók, a gyerekek ügyes versikéi és szép rajzai kaptak helyet. Az Ajánló rovatban többek között a Mária Terézia magánéletéről szóló könyvet, Giuseppe Verdi Attila című operáját és az Eminem főszereplésével készült 8 mérföld című filmet ismertetik. Színes, sok új ismeretet tartalmazó írás foglalkozik a teknősök életével, részletet olvashatunk Petőfi Sándor naplójából, és elolvashatjuk Wass Albert versét, amelynek címe Emlékezés egy régi márciusra. Viccek, játékok, rejtvények, fejtörők és A Gyűrűk ura című film főszereplőjének, a Zsákos Frodó szerepében kitűnőt alakító Elijah Woodnak bemutatása zárja a Tábortűz márciusi számát. (b)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?