VI. Gömör–Tornai Fesztivál

A 2006. évi Aggteleki–Jósvafői Hagyományőrző és Művészeti Napok kiemelkedő eseménye a július 21–30. között megrendezésre kerülő – a IX. Aggteleki és a XIV. Jósvafői Falunapokat, Gömörszőlős, Hídvégardó, Perkupa és Trizs ún. terméknapjait, valamint Tornakápolna, ill.

A 2006. évi Aggteleki–Jósvafői Hagyományőrző és Művészeti Napok kiemelkedő eseménye a július 21–30. között megrendezésre kerülő – a IX. Aggteleki és a XIV. Jósvafői Falunapokat, Gömörszőlős, Hídvégardó, Perkupa és Trizs ún. terméknapjait, valamint Tornakápolna, ill. Betlér, Gömörhorka, Krasznahorka, Rozsnyó és Várhosszúrét programjait magába foglaló – VI. Gömör–Tornai Fesztivál.

A tíznapos rendezvény során 12 település különböző helyszínein több mint 100 fesztiválprogramból válogathatnak az érdeklődők. A különböző műfajú barlangi és szabadtéri hangversenyeken neves művészek szórakoztatják a közönséget. A koncertek és táncházak mellett a fesztivál számos színes, változatos programot kínál látogatóinknak.

Az utcákon, tereken majorettcsoportok és vásári komédiások, bábművészek, népzenészek és íjászok produkcióit élvezhetik. Állandó és alkalmi kiállítóhelyek adnak otthont a térségben alkotó művészek tárlatainak, valamint a Baradla turizmusának 200 évét bemutató kiállításnak.

A kiadványban található bónusz szelvények felhasználásával a megadott napokon kedvezményes áron látogatható meg a magyarországi Baradla-, a Vass Imre-, a Béke-, a szlovákiai Buzgó-barlang, valamint a betléri Andrássy-kastély és a krasznahorkai vár. Ugyancsak kedvezményesen vehetnek részt a látogatók az Aggtelek, Jósvafő, Rozsnyó, valamint Várhosszúrét települések kultúrtörténeti értékeit bemutató vezetett sétákon, lovagolhatnak hucul lovon, kocsizhatnak hucul fogattal.

A kerékpár szerelmesei szervezett túra során ismerkedhetnek a történelmi karsztvidék természeti és kultúrkincseivel. A Fesztivál idején Várhosszúréten és Jósvafőn kézműves táborokban próbálhatják ki különböző kismesterségek fogásait a résztvevők. A hagyományos „vásártéri forgatagban” a térség kézműveseinek, gazdálkodóinak portékáiból válogathatnak, megkóstolhatnak néhány hagyományos recept alapján elkészített helyi ételt és szórakozhatnak az alkalmi produkciókon.

A szervezők tervei szerint a fesztivál idején az Aggtelek–Domica és a Tornanádaska–Torna határállomások a rendezvények helyszínéhez és időpontjához igazodva tartanak nyitva. A távolabb eső rendezvényhelyszínek között különjáratú autóbuszok fognak közlekedni. Bővebb tájékoztatást az egyes fesztiválhelyszíneken, illetve az aggteleki Tourinform irodában kaphatnak az érdeklődők. (sa)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?