Veszett vad

Újra embervadászaton a csodatüdejű Tommy Lee Jones! Két korábbi, hasonló témájú filmje (A szökevény, Életre-halálra) után a veterán karakterkopó ezúttal veszett gyermekét, a Koszovót megjárt elitkatonát üldözi az oregoni erdőségben, valamint Portland kert- és belvárosában.

Újra embervadászaton a csodatüdejű Tommy Lee Jones! Két korábbi, hasonló témájú filmje (A szökevény, Életre-halálra) után a veterán karakterkopó ezúttal veszett gyermekét, a Koszovót megjárt elitkatonát üldözi az oregoni erdőségben, valamint Portland kert- és belvárosában.

Aaron Hallam (Benicio Del Toro – Félelem és reszketés Las Vegasban, Traffic) több vért látott már a kelleténél, a háború után politikai gyilkosságok gyorskivitelezője volt, most pedig agresszív Bambiként az erdőben búvik meg, és tőrével filézi ki a szarvasvadászokat. A rendező William Friedkin (Francia kapcsolat, Az ördögűző) masszív test-test küzdelmekkel mutatja be mester és tanítványa utolsó találkozásait, a megállíthatatlan gyilkológép és egykori kiképzője harcát a bűntudat ellen. Kevés politika, morzsányi FBI, menekülő civilek, véres moha. Noha Friedkin egy autósüldözés erejéig igazán odateszi magát, a Veszett vad nem több bajuszos flashbackekkel tarkított Rambo-átiratnál, késhegyre menő vadőrdrámánál, vagy éppen újvilági Ószövetség-értelmezésnél. A két főhős ugyanis nem más, mint Ábrahám és Izsák: a másfél órás tömény üldözés a fiát feláldozni kész apa útja a szikláig, ahol megmutatja Istennek (ez esetben a nézőnek), hogy nem fél vezekelni. A film története – talán éppen bibliai eredete miatt – meglehetősen kiszámítható, a színészek hozzák az elvárható grimaszokat, a kortárs kung-fuhoz szokott szemeknek azonban a tőrcsaták nem sok izgalmat jelentenek. Némi kárpótlást egyedül a szépen fényképezett oregoni erdőkép adhat, no meg a szívet melengető tanulság, miszerint a vadaknak a vadonban a helyük. Bambi! (est)

Veszett vad (The Hunted), színes, amerikai film, 2003, 94 perc, Rendezte: William Friedkin, Szereplők: Benicio Del Toro, Connie Nielsen, Tommy Lee Jones, John Finn, Leslie Stefanson

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?