Merényletterv a bécsi koncerten: új gyanúsított

ts

Az osztrák hatóságok őrizetbe vettek egy 18 éves iraki állampolgárságú férfit is Bécsben a Taylor Swift koncertje elleni merénylettervvel kapcsolatban.

Az illető a fő gyanúsítottnak, vagyis a 19 éves, észak-macedóniai származású osztrák állampolgárnak az ismeretségi körébe tartozik – közölte az osztrák rendőrség. Korábban további három személyt vettek őrizetbe a fő gyanúsítotton kívül.

Taylor Swift bécsi koncertjeit, melyeket az eredeti terv szerint csütörtök, péntek és ma tartottak volna, szerda este fújták le. Az amerikai dalszerző-énekesnő bécsi koncertjeire minden jegy elkelt, naponta 65 ezer látogatót vártak Ausztria legnagyobb futballstadionjába, az Ernst Happel-stadionba. A hatóságok emellett azzal számoltak, hogy további 22 ezer, belépőjeggyel nem rendelkező rajongó érkezik az osztrák fővárosba.

Bécs az óriási érdeklődés övezte Eras-turné utolsó európai állomása lett volna London előtt. Taylor Swift retrospektív turnéja minden idők legnagyobb bevételét generáló koncertsorozataként vonult be a történelembe, mely jelentős összegeket hoz a koncerteknek helyet adó városoknak is.

A 19 éves fő gyanúsított csütörtökön beismerő vallomást tett. Mint kiderült, a csütörtöki vagy a pénteki koncert után a stadionon kívül pokolgépekkel és szúró-vágó fegyverekkel felszerelkezve készült vérfürdőt rendezni a tömegben. Már korábban rendőri megfigyelés alatt állt, mert szoros szálak fűzték egy iszlamista hálózathoz.

Egyelőre úgy néz ki, Taylor Swift megtartja a Londonban tervezett koncertjeit. Augusztus 15. és 20. között összesen öt koncert van tervben a londoni Wembley-ben, az énekesnő ezt követően Kanadában folytatja turnéját.

Ezzel egy időben az amerikai külügyminisztérium szóvivője arról tájékoztatott, hogy az Egyesült Államok kapcsolatba lépett az osztrák kormánnyal a bécsi koncert ellen tervezett támadás ügyében. Matthew Miller elmondta, hogy az üggyel kapcsolatban az amerikai kormányzat különböző szervezetei már kapcsolatban voltak az osztrák kormánnyal, de nem erősítette meg azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint az amerikai hatóságok adtak volna át hírszerzési értesülést az állítólagos merényletkísérlettel kapcsolatban az osztrák társszerveknek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?