Van, aki forrón szereti

Kassa. Az évad utolsó Thália-bemutatója felhőtlen szórakozást ígér, hiszen egy világhírű film alapján készült musicalt tűzött műsorra a társulat. A Van, aki forrón szereti című fergeteges komédia történetét talán nincs, aki nem ismeri.

Kassa. Az évad utolsó Thália-bemutatója felhőtlen szórakozást ígér, hiszen egy világhírű film alapján készült musicalt tűzött műsorra a társulat. A Van, aki forrón szereti című fergeteges komédia történetét talán nincs, aki nem ismeri. Két szegény, munkanélküli férfimuzsikus véletlenül tanúja lesz egy bandák közötti leszámolásnak, és mivel igen „bátor” fajták, nyúlcipőt húznak, és felugranak egy Floridába tartó vonatra – immár női ruhában. Betársulnak egy lányzenekarba, az álcázással minden rendben is van, amíg az együttes énekesnője bele nem szeret egyikükbe, egy idősebb úr pedig másikukba. A maffiavezér azonban minden igyekezet ellenére sem dől be a parókáknak és a billegő férficsípőknek, kezdetét veszi tehát a hanyatt-homlok meneküléssel spékelt bonyodalom. Tony Curtis és Jack Lemon az 1959-ben készült tüneményes vígjátékban magasra tette a mércét, és a siker szempontjából az sem volt mellékes, hogy a női főszerepet Marilyn Monroe játszotta.

Billy Wilder hét Oscar-díjra jelölt filmje sem kerülhette el sorsát: szemet vetettek rá a musicalszerzők, és a zenés színpadokon is megjelent. Az adaptációt már láthatta a kassai közönség, 1990-ben az Állami Színházban mutatták be, ahol 140 előadást ért meg. A Marilyn Monroe által feledhetetlenné tett bájos Sugart ezúttal a társulat új üdvöskéje, Germán Lívia alakítja, a két hálás férfi-főszerepet pedig Petrik Szilárd és az Erdélyből érkezett Maneses István. Az előadás rendezője Mikó István, aki az idei évadban már másodszor rendezett Kassán. A Van, aki forrón szereti egyúttal Darina Poldaufová művészeti vezető búcsúja a Thália Színháztól, hiszen a jövő évadtól Bocsárszky Attila felel majd a repertoárért. A sors iróniája, hogy Poldaufová annak idején ugyanezzel a darabbal kezdte művészeti vezetői karrierjét a kassai Állami Színház élén.

A holnap esti bemutató szombaton még veszélyben forgott, mivel a szereplők közül ketten is autóbalesetet szenvedtek. Szerencsére a maffiavezért alakító Czibula Péter sérülései első értesüléseinkkel ellentétben nem annyira súlyosak, Germán Líviát pedig a biztonsági öv mentette meg a komolyabb zúzódásoktól. A premierre holnap 19 órától kerül sor, az ezt követő bérletes előadások pedig húsvét után, április 23-tól láthatóak. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?