Ünnepi programok

Holnap 7 órakor kezdi közvetítését a Pátria rádió. A 60 perces Ünnepi reggelben hír- és sportöszszefoglalót, névnapi köszöntőt, jegyzetet és évfordulónaptárt hallhatnak sok muzsikával körítve. A 8 órai hírek után visszatekintünk az 1989-es eseményekre.

Holnap 7 órakor kezdi közvetítését a Pátria rádió. A 60 perces Ünnepi reggelben hír- és sportöszszefoglalót, névnapi köszöntőt, jegyzetet és évfordulónaptárt hallhatnak sok muzsikával körítve. A 8 órai hírek után visszatekintünk az 1989-es eseményekre. Kamocsai Imre beszélgetőpartnere Tóth Lajos, az egykori ellenzék egyik képviselője. 8.35-től Szabadság a szóban című irodalmi összeállításunkban a szabadságról és az elnyomattatásról esik szó, amely úgy kapcsolódik össze, mint a fény és az árnyék. A műsorban Grendel Lajos, Tóth László, Mészáros Károly és Kövesdi Károly írásaiból, verseiből szemezget a szerkesztő, Lacza Éva. 9 órától a fiatalon elhunyt népszerű cseh énekes, Karel Kryl dalaiból válogatunk. 9.20-tól megismételjük a Kaland az élet egy régebbi adását. A 10 órai hírösszefoglaló után részletek csendülnek fel a Szlovák Rádió 80. évfordulója alkalmából tartott ünnepi hangversenyből. A 11 órakor kezdődő ifjúsági összeállításban olyan fiatalokat kérdezünk a 89-es eseményekről, akik tizenévesen élték át a bársonyos forradalmat. A déli harangszó után híreket és műsorismertetést hallhatnak, majd ifj. Johann Strauss polkáiból és keringőiből forgatunk le néhányat. 17 évvel 1989 után – ez a címe a 13 órakor kezdődő publicisztikai műsorunknak, amelyben Berényi József egykori külügyi államtitkárral, az MKP parlamenti képviselőjével Gyurkovits Róza beszélget. Fél kettőtől a Roma magazint közvetítjük. Felvételről szól az ünnepi Kívánságműsor 14.05-től. Egy órával később a Pulzus ünnepi kiadásában Polák László várja a hallgatókat. 17 órától N. Kákarov Szilvia műsorát hallgathatják, az Élet iskolája címmel. Bemutatjuk a nagymegyeri Kovács Györgyöt, aki 28 évesen vezérigazgatói posztra küzdötte fel magát. Ünnepi közvetítésünk a fél hatkor kezdődő Napzártával ér véget. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?