Ünnepi könyvfesztivál

Pozsony/Dunaszerdahely. A Szlovákiai Magyar ĺrók Társasága december 3-án és 4-én Pozsonyban és Dunaszerdahelyen karácsonyi könyvfesztivált rendez, melyen a hazai magyar írók, költők színe-java jelen lesz. A fesztivál pénteken kezdődik a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában (Brämer-kúria).

Pozsony/Dunaszerdahely. A Szlovákiai Magyar ĺrók Társasága december 3-án és 4-én Pozsonyban és Dunaszerdahelyen karácsonyi könyvfesztivált rendez, melyen a hazai magyar írók, költők színe-java jelen lesz. A fesztivál pénteken kezdődik a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában (Brämer-kúria). A kedvezményes könyvvásárral egybekötött rendezvényen – melynek kezdési időpontja 14 óra – mód nyílik a szlovákiai magyar könyvkiadók válogatott köteteivel és szerzőivel való ismerkedésre, könyvvásárlásra és dedikálásra. A fesztivál díszvendége Závada Pál József Attila-, Déry Tibor-, Krúdy Gyula- és Márai Sándor-díjas író, akivel Szabó G. László újságíró beszélget. A beszélgetés fő témája a kortárs magyar irodalom lesz, de Závada Pál kitér a szlovákiai magyar irodalommal és írókkal való kapcsolatára is. Ennek keretében méltatja egyebek közt Tallósi Béla Megégett tulipánok című novellagyűjteményét. Szó lesz továbbá a népszerű magyarországi írónak a Magvető Könyvkiadónál az idén megjelent új kötetéről, A fényképész utókora című regényről, melyből Závada Pál és Balogh Judit olvasnak fel részleteket. A házigazda és a rendezők minden olvasót és érdeklődőt szeretettel és frissítővel várnak, a bemutatott könyvek a helyszínen kedvezményesen megvásárolhatók. A fesztivál másnap, december 4-én Dunaszerdahelyen, a Vámbéry Irodalmi Kávéházban folytatódik. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?