Új nevek és nagy visszatérők

AJÁNLÓA tavalyi év legjobb európai fesztiváljának díját birtokló Sziget szervezői fokozatosan hozzák nyilvánosságra a fellépők nevét. Az idén augusztus 10–17.

AJÁNLÓ

A tavalyi év legjobb európai fesztiváljának díját birtokló Sziget szervezői fokozatosan hozzák nyilvánosságra a fellépők nevét. Az idén augusztus 10–17. között zajló multikulturális dzsembori mínusz egyedik napjára hirdetett Robbie Williams-koncertre már elfogyott az első tízezer kedvezményes jegy, a többi koncert pontos dátuma természetesen még nem ismert.

Egy év kihagyás után újra felépül az elektronikus tánczene nagysátra, ahol – a véletlennek köszönhetően – a holland fellépők lesznek többségben. Köztük például a számos komoly szakmai díjjal kitüntetett trance DJ és producer, Sander van Doorn. Az arcát mindig eltakaró, magát igazi nindzsának aposztrofáló titokzatos brit DJ, Jaguar Skills felbukkanása is várható, érkezik továbbá a Bassjackers, Julian Jordan és Sidney Samson is. A Sziget utolsó estéjén pedig Martin Garrix zenéje kíséri a tűzijátékkal és lézershow-val felturbózott End Show-t.

Tucatnyi névvel rukkolt elő az A38 nagysátra. Legújabb lemezével érkezik az indie-pop The Ting Tings duó, akik pár éve a Nagyszínpadon is felléptek már. Passenger, a brit indie-folk énekes-dalszerző ötödik lemezét mutatja be a Szigeten, Ella Eyre viszont az elsőt, amely még meg sem jelent, mégis az egész szakma a fiatal énekesnőről áradozik.

Az elmúlt két év egyik legnagyobb sikertörténete a Milky Chance nevéhez fűződik: Stolen Dance című bemutatkozó dalukkal meghódították Európát, a másfél évvel ezelőtt megjelent debütáló lemezükkel pedig már Amerikát is körbejárták. A hetvenes évek soulját és funkját popos, néhol elektronikus környezetbe építő, élőben héttagú Jungle szintén kellemes élményt ígér.

Tyler, The Creator pályafutása elején elnyerte az MTV legjobb új előadójának járó díjat, két évvel ezelőtti, Wolf című albuma az év egyik legtöbbet emlegetett raplemeze volt.

Egészen más műfajt képvisel az Enter Shikari zenekar, amely nem először játszik a Szigeten. Akik januárban nem jutottak el bécsi koncertjükre, kapnak még egy esélyt.

A világzenei kínálat a tavalyinál izgalmasabbnak ígérkezik: Mariza, Goran Bregovic, Leningrad, Che Sudaka, Canzoniere Grecanico Salentino. Róluk bővebben majd legközelebb szólunk. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?