BL-selejtező – A Ferencváros kétgólos vereséget szenvedett Dániában

BL-selejtező – A Ferencváros kétgólos vereséget szenvedett Dániában

A Ferencváros 2–0-ra kikapott a dán Midtjylland vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első, keddi mérkőzésén.

A kiegyenlített első félidőben a hazaiak egy hatalmas védelmi hibát kihasználva a lengyel Adam Buksa góljával szereztek vezetést a 17. percben, majd a másodikban már fölényben futballozva megduplázták előnyüket a csereként beállt Franculino találatával.

A nyáron kinevezett holland vezetőedző, Pascal Jansen irányításával három győzelem után először kaptak ki a zöld-fehérek.

A visszavágót egy hét múlva a Groupama Arénában rendezik. A párharc győztese a szlovák Slovan Bratislava és a ciprusi APOEL csatájának továbbjutójával küzd meg a főtábláért, a vesztes az Európa-liga utolsó selejtezőkörében a feröeri Klaksvík és a bosnyák Borac Banja Luka párharcának továbbjutójával találkozik.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:

Midtjylland (dán)–Ferencvárosi TC 2–0 (1–0)

Herning, v.: Matej Jug (szlovén)
    gólszerző: Buksa (17.), Franculino (69.)
    sárga lap: Gustavo (18.), Cissé (42.), Abu Fani (74.), Rommens (83.)

Midtjylland:

Olafsson – Andersson, Diao, Bech, Juninho (Gabriel, 70.) – Osorio (Romer, 87.), Castillo (Franculino, a szünetben), Martinez, Simsir (Askildsen, 87.) – Buksa (Brynhildsen, 78.), Sörensen

Ferencvárosi TC:

Dibusz – Makreckis, Cissé, Gustavo (Knoester, 55.), Ramírez – Rommens, Zachariassen, Maiga (Abu Fani, 55.) – Traoré, Pesic (Ben Romdhane, 55.), Kehinde (Civic, 76.)

A Ferencváros kezdte jobban a mérkőzést, többet birtokolta a labdát, de helyzetet nem tudott kialakítani, viszont dán riválisa még Dibusz kapujáig sem jutott el. A skandinávok teljesen váratlanul mégis vezetést szereztek, mert a zöld-fehérek egyik nyári szerzeménye, Gustavo határozatlan volt hátul, a labdavesztése pedig hazai gólt eredményezett. Hátrányban azonnal magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a magyar bajnok, sorra vezette a veszélyes támadásokat, a kezdeti rohamok után a nagyobb területtel jól élt a Midtjylland is, így Dibusznak többször is nagyot kellett védenie, de a túloldalon Olafssonnak is volt bravúrja Zachariassen fejesénél. A szünet előtti percekben a Ferencváros nagy nyomást gyakorolt a dán kapura, viszont a legnagyobb lehetőség a Midtjylland előtt adódott a Ramírez kezezéséért megítélt büntető nyomán, melyet Dibusz hárított.

Térfélcserét követően a dánok kerültek fölénybe, ezen a vendégek hármas cseréje sem tudott változtatni, sőt, a hazaiak cseréje, Franculino új lendületet adott csapata játékának, előbb a jobb kapufát találta el, majd a játékrész derekán túl egy kiugratást követően ziccerben már nem hibázott. A magyar bajnoknak nem volt reális esélye a szépítésre sem, ellenben a dánok csak azért nem tudták tovább növelni az előnyüket, mert Dibusznak újabb remek védései voltak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?