Új elnök, új elnökség

Pozsonypüspöki. Előrehozott és rendkívüli tisztújító közgyűlésén új választmányt választott a Szlovákiai Magyar ĺrók Társasága szombaton Pozsonypüspökiben, a Madách Posonium székházában.

Pozsonypüspöki. Előrehozott és rendkívüli tisztújító közgyűlésén új választmányt választott a Szlovákiai Magyar ĺrók Társasága szombaton Pozsonypüspökiben, a Madách Posonium székházában. Az előrehozott közgyűlésen a 111 írószövetségi tagból mindössze 26-an jelentek meg, ezért a leköszönő elnök, Koncsol László az írószövetség szabályzatának értelmében rendkívülivé minősítette át a közgyűlést. Németh Zoltán vitaindító, Szlovákiai magyar irodalom: van-e vagy nincs? című előadása, valamint ez elnök Koncsol László és a szintén leköszönő titkár, Gál Éva beszámolója után közel másfél órás jelölési és választási procedúra után a jelenlévők új választmányt bíztak meg a szövetség munkájának irányításával. Az új választmány tagjai Tőzsér Árpád, Barak László, Hodossy Gyula, Szászi Zoltán, Ardamica Zorán, Csehy Zoltán és Németh Zoltán lettek. Az összetételből nyilvánvaló, hogy alapos fiatalítás és Pozsonytól távolabb élő alkotók kaptak lehetőséget a Szlovákiai Magyar ĺrók Társasága tevékenységének fellendítésére és megújítására. A közgyűlésen bizalmat kapott választmány a közgyűlés utáni első ülésén megválasztotta az új elnököt Hodossy Gyula személyében. A titkári feladatok ellátására Csanda Gábort kérték fel. Az új választmány elsőrendű feladatai között a társaság életének felfrissítését és anyagi helyzetének javítását, valamint az olvasók és szerzők közötti szorosabb kapcsolattartást, az irodalom népszerűsítését tűzte ki feladatul.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?