U2-lemez a könyvtárban

ÖSSZEFOGLALÓA U2 The Joshua Tree című klasszikus albuma is bekerül az amerikai Kongresszusi Könyvtár legfontosabb zenei felvételeket őrző nyilvántartásába.

ÖSSZEFOGLALÓ

A U2 The Joshua Tree című klasszikus albuma is bekerül az amerikai Kongresszusi Könyvtár legfontosabb zenei felvételeket őrző nyilvántartásába. A lönyvtár Nemzeti Lemeznyilvántartása (National Recording Registry) évente 25 „kulturálisan, történelmileg és esztétikailag jelentős felvétellel” bővül.

Idén a U2 albuma mellett a kiválasztott lemezek között van a Creedence Clearwater Revival Fortunate Son című albuma, az Everly Brothers Cathy's Clown című kislemeze és Linda Ronstadt Heart Like a Wheel című albuma. A Kongresszusi Könyvtár egyébként nem túlozza el a „gyűjtést”, pillanatnyilag összesen mintegy négyszáz lemezt tárol, azaz a gyűjteménybe való bekerülést valóban ki kell érdemelni.

A U2 1987-ben megjelent albuma annak idején kisebb fajta forradalomnak számított a szakmában, és a közönség is rendkívül jól fogadta az ír csapat sorrendben ötödik lemezét. Az album Grammy-díjat kapott, a tekintélyes Rolling Stone magazin szerint pedig a zenekar tagjai ezzel a mesterművel „hősökből szupersztárok lettek”.

A The Joshua Tree iránti érdeklődés ma sem csökken, eddig mintegy 26 millió példányt adtak el világszerte. (MTI, juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?