Tizenkét nő monológja

Budapest. A Maffia-Klub címmel jelenik meg Karafiáth Orsolya első regénye, amely tizenkét nő monológja nyomán kirajzolódó, Agatha Christie nyomdokain járó krimi.

Budapest. A Maffia-Klub címmel jelenik meg Karafiáth Orsolya első regénye, amely tizenkét nő monológja nyomán kirajzolódó, Agatha Christie nyomdokain járó krimi. „A Maffia-Klub tizenkét nő monológja, akik egykori főiskolai barátnőkként, sőt elválaszthatatlan maffiózókként, a Café X félvilági díváiként habzsolták az életet, és valamennyiük életének közös eleme Lajos, a férfi” – írja a kiadó az elsősorban költőként ismert, számos díjjal kitüntetett alkotó első prózai munkájáról. A könyv főhőse, Ágota újra felkeresi egykori barátnőit, és beszélgetések, régi levelek, e-mailek és naplóbejegyzések segítségével próbál az időközben eltűnt Lajos nyomára bukkanni. A rejtélyes gyilkos utáni nyomozás során a barátságokról kiderül, hogy szerelemféltés, árulás, irigység és bosszú munkálkodott mögöttük – szól az összegzés. A nem hagyományos íráson érezhető az alkotó lírai előélete, nyelvi tudománya átüt a prózai szövegen is. A tizenkét, lassan kirajzolódó női karakterben, illetve azoknak a férfihoz, Lajoshoz való kapcsolódása alapján minden olvasó magára ismerhet. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?