Tarolt az Eva Nová a szlovák nemzeti filmdíjak gáláján

Pozsony. Kilenc jelölésből ötöt díjra váltott Marko Škop Eva Nová című filmdrámája, s ezzel szuverénül uralta a Nap a hálóban szlovák nemzeti filmdíjak gáláját.

Pozsony. Kilenc jelölésből ötöt díjra váltott Marko Škop Eva Nová című filmdrámája, s ezzel szuverénül uralta a Nap a hálóban szlovák nemzeti filmdíjak gáláját. Az utóbbi két év hazai filmes termését értékelő díjakat szombaton adták át a Szlovák Nemzeti Színházban.

Az Eva Nová a legjobb játékfilm, a legjobb rendezés és a legjobb forgatókönyv díja mellett a várakozásoknak megfelelően a főszereplőknek is meghozta az elismerést: a címszerepet alakító Emília Vášaryová a legjobb női alakítás, Milan Ondrík pedig a legjobb férfialakítás díját vehette át a Szlovák Filmes és Televíziós Akadémia döntése alapján. Emília Vášaryová díját borítékolni lehetett: igazi jutalomjáték volt számára Eva Nová, az egykor híres színésznő szerepe, aki azzal a szándékkal tér haza az alkoholelvonóból, hogy rendbe tegye kapcsolatát felnőtt, nem ok nélkül elidegenedett fiával. Vášaryová a legjobb női alakítás kategóriájában Bandor Évával és Bárdos Judittal volt versenyben, előbbit a Gyerekek, utóbbit a Fair play című filmben nyújtott teljesítményéért jelölték a Nap a hálóban díjra. Az Eva Nová alkotócsapatának is volt magyar esélyese, Gadus Erikát jegyezték a legjobb jelmez / legjobb maszk kategória jelöltjei között, ezt a szobrot végül A hollóvá változott hét fivér című mesefilm maszkmestere, Juraj Steiner kapta meg.

Jaro Vojtek Gyerekek című játékfilmje, valamint autistákról forgatott, Oly távol, oly közel című dokumentumfilmje is esélyes volt a Nap a hálóban nemzeti filmdíjra; a rendező szombaton dokufilmesként vehette át az elismerést. (as, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?