Tarantino zsűrielnök lesz

Quentin Tarantino vezeti május 12-e és 23-a között a cannes-i filmfesztivál zsűrijét, amely a 2004-ben készült filmeket értékeli.

Quentin Tarantino vezeti május 12-e és 23-a között a cannes-i filmfesztivál zsűrijét, amely a 2004-ben készült filmeket értékeli. Ez természetesen kizárja, hogy az általa forgatott Kill Bill 2 a versenyprogramban részt vegyen, de az alkotás valószínűleg így is szerepel majd a rendezvény programjában mint a fesztivál nyitófilmje.

A tavalyi évet valószínűleg bukásként könyvelhette el a cannes-i filmfesztivált szervező csapat, hiszen a kritikusok szinte egyöntetűen silánynak nevezték a versenyprogramot, és a sok rossz alkotás közül a legkevésbé rossznak Gus Van Sant díjnyertes munkáját, a The Elephantot nevezték meg. Patrice Chereau fesztiváligazgató ezért idén nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy visszaszerezze a rendezvény rangját, ezért olyan filmes alkotót kért fel zsűrielnöknek, akinek személye garantáltan minőséget képvisel.

A 2004. május 12-e és 23-a között megrendezésre kerülő filmfesztivál versenyfilmjeit tehát a Quentin Tarantino vezette zsűri értékeli majd. Tarantino legújabb munkája, a Kill Bill Volume 2 azonban értelemszerűen így nem vehet részt a küzdelemben, csak a fesztivál nyitófilmjeként lesz látható. Tarantino azonban nem bánja, hogy így alakultak a dolgok, sőt elragadtatva kommentálta a felkérést: „Mint rendezőnek és moziőrültnek a lehető legnagyobb álmom válik valóra, amikor a cannes-i filmfesztivál zsűrijében ülhetek. És hogy még ráadásul elnök is leszek, ez elmondhatatlan megtiszteltetést és felelősséget jelent a számomra. Úgy tekintem, mint egyfajta megkoronázását annak az elkötelezettségnek, ami engem örök szenvedélyemhez, a mozihoz fűz.” (o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?