Sztárok minden napra

Pozsony. A szlovák főváros őszi zenei életét nemcsak az elsősorban a komolyzenére fókuszáló Pozsonyi Zenei Ünnepségek fémjelzi, hanem a Pozsonyi Dzsessznapok is, amelyre évek óta a műfaj legjobbjait hívják meg, illetve próbálják megszerezni a szervezők.

A legnevesebb sztárvendég, Robben Ford Pozsony. A szlovák főváros őszi zenei életét nemcsak az elsősorban a komolyzenére fókuszáló Pozsonyi Zenei Ünnepségek fémjelzi, hanem a Pozsonyi Dzsessznapok is, amelyre évek óta a műfaj legjobbjait hívják meg, illetve próbálják megszerezni a szervezők. A háromnapos rendezvénynek, melynek a Művelődési és Pihenőpark ad otthont, ez alkalommal is minden napra van sztárja, sztárzenekara, akik az esti koncertmenüt zárják. Az első nap, október 18-án a baritonszaxofon egyik legjobb megszólaltatójának tartott Ronnie Cuber a Cubism formációval az Egyesült Államokból, október 19-én a tizenkilenc tagú Jazz Jamaica All Stars Angliából, a zárónapon, október 20-án pedig a neves gitáros, Robben Ford és csapata ugyancsak az Egyesült Államokból. Rajtuk kívül tizenegy csapat lép pódiumra itthonról, Európából és a tengerentúlról.

Az idei dzsessznapok szervezésében is közreműködnek a Pozsonyban lévő kulturális intézetek, köztük a Magyar Intézet. A háromnapos hangversenysorozat magyar résztvevője a Djabe együttes. Csehországból a musicelek világából ismert, Szlovákiában is népszerű Dan Bárta lesz a vendég, aki saját csapatával, az Illustratosphérével lép pódiumra. Különleges élményt ígérnek a szervezők az első nap, amikor a neves izraeli szaxofonos és klarinétművész, Gilad Atzmon lép fel az angol Orient House Ensemble-lel. Az igényesebb megszólalás kedvelői bizonyára érdeklődéssel fogadják majd Skuta Miklós és barátainak műsorát, a hazai és osztrák zenészekből álló Miki Skuta Club fellépését a zárónapon. A fellépők között van továbbá a hazai Fuse Jazz, a Take One, a Traditional Jazz Band, a lengyel Tymon Tymanski Band, valamint a cubai-brazil Julio Barreto Latino World, a francia Bumcello és a holland Ronald Snijders Band formációk. A koncertek 18-án és 19-én 19 órakor, 20-án 18 órakor kezdődnek. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?