Szlovákia a Kutyám, Killert nevezi Oscarra

<p>A Szlovák Televíziós és Filmakadémia Mira Fornay második játékfilmjének, a Kutyám, Killer című alkotásának adott esélyt arra, hogy versenybe szálljon az Amerikai Filmakadémia díjáért a nem angol nyelvű, vagyis a külföldi filmek mezőnyében.&nbsp;</p>

A szlovák filmakadémia tagjai tizenkét hazai produkció közül választották ki a Kutyám Killert. Olyan sikeres alkotások szerepeltek a tizenkettes listán, mint a Szeress, vagy menj el (Mariana Čengel Solčanská), a Köszönöm, jól (Prikler Mátyás), A cigányok választani mennek (Jaro Vojtek), a Törékeny identitás (Zuzana Piussi), a Cervanová-ügy (Robert Kirchhoff), vagy a napokban bemutatott Csoda (Juraj Lehotský) és a Colette (Milan Cieslar) című mozik. A Kutyám, Killer Marek (Adam Mihál) egyetlen napját mutatja be. A fiú egy bokszklubban tölti szabadidejét olyan banda tagjaként, amely erősen rasszista, romaellenes nézeteket vall. Az adott napon megjelenik Marek rég nem látott édesanyja, s bemutatja másik csemetéjét, Lukášt, egy roma kisfiút. Lukáš vonzódna Marekhoz, aki azonban szégyelli, és megpróbálja őt levakarni magáról. A gyerek „lekoptatására” egy olyan rossz megoldást választ, amelyben döntő szerepe van Killernek, a viadalokra kiképzett harci kutyának. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?