Szégyenkezik Roger Moore

Szombaton az angol királynő lovaggá ütötte Roger Moore-t, aki úgy véli: az elismerést sokkal inkább a Unicefben kifejtett munkájáért kapta, mint James Bond-alakításaiért. A 76 éves színész szégyelli, hogy a Bond-filmek forgatásakor nem érdekelte, mennyi nyomorúság van a világban.

Szombaton az angol királynő lovaggá ütötte Roger Moore-t, aki úgy véli: az elismerést sokkal inkább a Unicefben kifejtett munkájáért kapta, mint James Bond-alakításaiért. A 76 éves színész szégyelli, hogy a Bond-filmek forgatásakor nem érdekelte, mennyi nyomorúság van a világban.

A 007-es színész – akit hamarosan a Hajó a vége című vígjátékban láthatunk meleg szerepben – a BBC1 Breakfast with Frost (Reggeli Frosttal) című műsorában nyilatkozott. Szégyenkezve mesélte, hogy a csodálatos forgatási helyszíneken, ahol mindazonáltal óriási volt a szegénység, csak az érdekelte, „jó-e a szmokingja, nem pecsétes-e az ingje, hol van a legközelebbi vécé, mi lesz ebédre”, és igazából fogalma sem volt róla, mi zajlik a világban.

Az „önző korszaka” 1991-ben ért véget, amikor Audrey Hepburn sajtótájékoztatóján megismerkedett az ENSZ Gyermekalapjával, a Uniceffel. „Audrey óriási szenvedéllyel beszélt a gyermekek nyomorúságos helyzetéről. Nem engedte, hogy az újságírók viszszatereljék a szót a filmekre, csakis a gyermekek problémáiról volt hajlandó beszélni, amelyek sajnos a mai napig sem szűntek meg” – emlékszik vissza Moore, aki azt is elmondta, hogy még ma is naponta 28 000 gyermek hal meg (1991-ben ez a szám 40 000 volt).

Amióta Moore bekapcsolódott a Unicef munkájába, különböző projektekben vesz részt, jótékonysági akciókat szervez, és mindent megtesz annak érdekében, hogy felhívja a világ figyelmét a bajokra. Angyal és James Bond megformálója a rádióinterjúban beszámolt mindarról a szörnyűségről is, amelyeket már „tudatos” utazóként tapasztalt: legrettenetesebb emlékei közé az égő emberhús szaga és a taposóaknák miatt végtagjukat vesztett gyerekek látványa tartozik, az egyik legaggasztóbb problémának pedig az afrikai AIDS-helyzetet találja. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?