Szalvéta és agg mosógép

A konyhában mindig legyen szalvéta az asztalon! Ne csak olyankor vegyük elő a fiók mélyéről, ha vendég jön. Ötletes és ízléses szalvétatartók kaphatók, bár ezek nem olcsók (mi olcsó manapság?), de szükségtelen a boltba futni ötletért. Otthoni választék bőven kínálkozik, csak szét kell nézni a lakásban.

A konyhában mindig legyen szalvéta az asztalon! Ne csak olyankor vegyük elő a fiók mélyéről, ha vendég jön. Ötletes és ízléses szalvétatartók kaphatók, bár ezek nem olcsók (mi olcsó manapság?), de szükségtelen a boltba futni ötletért. Otthoni választék bőven kínálkozik, csak szét kell nézni a lakásban. Ott van például az a szép magas pohár – a készlet utolsó darabja. Egy vékony szalaggal ráerősíthetünk egy pici művirágot (az évszaknak és a hangulatunknak, vagy a teríték színének megfelelőt), és ebbe tesszük a szalvétát – felsodorva. Üde színfolt, ha több színűt teszünk egymás mellé, így ki-ki a hangulatához illőt veszi ki a pohárból.

A másik bemutatott megoldás is egyszerű. Egy széles szájú üveg (tízdekás Eduscho neszkávé alja a legjobb e célra, mert elég széles, de nem túl magas) lesz a szalvétatartó. A csavar helyét tüntessük el – vastagabb zsinórt tekerünk rá, és ezzel erősítjük rá a virágot is. Ebbe legyezőszerűen összehajtogatva tesszük a szalvétát, a külsőket lehajtjuk. Mindkét megoldás mutatós.

Minden étkezéshez adjunk szalvétát. Még mielőtt azt mondaná, hogy kinek van erre pénze, végezzünk egy számítást. 100 darab fehér szalvéta 14-16 koronába kerül. Ezeket ketté lehet vágni, tehát 200 darab szalvéta 16 napig elég egy négytagú család napi 3-szori étkezéhez, vagyis a havi kiadásban ez harminc koronát jelent (fél doboz cigaretta, 1 üveg kóla, 2 üveg sör...) A drágább, több rétegű szalvétát négyfelé lehet vágni, vagy szétszedni.

Az öreg mosógép is kimos

Majd harminc éve szolgál, és nagyobb javításra még nem szorult. Mi tagadás, vannak nála jobb, szebb, kisebb és többet tudó masinák, de csak ezért kidobni nincs szíve az embernek, akkor se tenné, ha volna pénze másikra. De termetes lévén – nem fér el a parányi fürdőszobában, a konyhában sem találtatott számára alkalmas hely, így kiszorult az előszobába. Mosógépet előszobában öregapám se látott, mondaná apám, amely igazság némi kiigazításra szorul: az ő öregapja semmilyen mosógépet nem látott, se előszobában, sem másutt. Az ellenben vitathatatlan, hogy mosógép nem való előszobába. Másutt viszont nem helyezhető el, csak a fürdőszoba ajtajához közel, mert háta mögött a konnektor, és a csöve egyetlen mozdulattal a kádba helyezhető. Hogy ne legyen szembetűnő az előszobai mosógép, takarjuk el!

A célra áldozzunk fel egy régi függönyt. Szabjuk fel olyan szélesre, hogy a mosógép szoknyája a földig érjen. (A felhajtásra hagyjunk 5-10 centit, de az aljára más anyagból is varrhatunk csíkot.) A gép tetejére terítsünk valamilyen vastagabb anyagot, szabjuk ki, az oldalain és a szembeni részen ráhagyva 1,5 centit, de hátul kb. 10 centit, hogy szoknyaszerűen ráhúzhassuk majd a mosógépre. A felszabdalt függönyt sűrűn ráncoljuk be (még egyszerűbb, ha lerakjuk), és visszájáról rávarrjuk a felső részre, de csak három oldalról. A hátsó kb. 10 centis részt hozzáöltjük a szoknyához, melyet ha mosunk, elég csak felhajtani. Letakarva senki sem mondja meg, mit rejt a lepel. (kop)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?