Sorsok

Mikor meglátjuk egymást, Márta oly hisztérikus sírással omlik a nyakamba, amitől rögtön tudom, ez nem a találkozás örömkönnye, hanem egy tönkrement idegzetű ember feltartóztathatatlan érzelmi kitörése. Régen nem láttuk egymást, keresünk egy padot, és rám zúdítja sorsát, ami már nem is élet, zokogja.

Mikor meglátjuk egymást, Márta oly hisztérikus sírással omlik a nyakamba, amitől rögtön tudom, ez nem a találkozás örömkönnye, hanem egy tönkrement idegzetű ember feltartóztathatatlan érzelmi kitörése. Régen nem láttuk egymást, keresünk egy padot, és rám zúdítja sorsát, ami már nem is élet, zokogja. Tudom, hogy Pozsonyban él egy tízemeletes panelház kétszobás lakásában. Régen gyakran megfordultam náluk.

Ha látnád, mindenütt ágy, ott lakik az idősebb fiam, aki nős, két gyerekkel. A fiatalabbik, akihez már feljár a barátnője. Ha legalább munka lenne, hogy eljárnának rendszeresen dolgozni! Alkalmi keresetek vannak. Vita a kiadásokon – a szokásos nemzedékek közti. Esküszöm, fogom a matracom, és kifekszem a csillagos ég alá, csak egyedül legyek, ne halljak, ne lássak! A férjem? Nyugdíja maradványából elüldögél a várótermi sörözőben, mint aki utazni készül, el innen messzire, de ott ébred az ágyán. Mert az még van – egy ágy mindenkinek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?