Sok-sok olvasnivalóval

A jövő évi Madách Kalendárium az eddiginél bővebb naptári részt kínál az olvasóknak. A hagyományos 2002-es naptár mellett helyet kaptak az egyházi és állami ünnepek, az eseménynaptár, a kertésznaptár, a névmagyarázó, a népi konyha egy-egy receptje és a népszokások kisnaptára is.

A jövő évi Madách Kalendárium az eddiginél bővebb naptári részt kínál az olvasóknak. A hagyományos 2002-es naptár mellett helyet kaptak az egyházi és állami ünnepek, az eseménynaptár, a kertésznaptár, a névmagyarázó, a népi konyha egy-egy receptje és a népszokások kisnaptára is. A kalendárium érdekessége ezúttal az Öröknaptár 1901-től 2100-ig, s bizonyára sokan hasznosnak találják majd azt a jegyzéket, amely néhány fontos szlovák és szlovákiai magyar intézmény címét tartalmazza. A Mesélő múlt című rovatban a könyvek sorsáról, fejlődéstörténetéről, továbbá Pázmány Péternek az iskolaügyben játszott szerepéről olvashatunk. Megismerhetünk egy érdekes gömöri népszokást, az esküvőt megelőző pakolást.

Bizonyára sokakat érint az öregségi nyugdíj kiszámítása. Ehhez is segítséget kapnak a kalendáriumban. Az irodalmi rovat jeles évfordulókról emlékezik meg, továbbá Ozsvald Árpád, Illyés Gyula, Gál Sándor, Tallósi Béla, Tőzsér Árpád, Zs. Nagy Lajos, Dénes György, Bettes István, Duba Gyula írásait közli. Az Életképek rovatban Staudt Mihály restaurátor életútjával ismerkedhetnek meg az olvasók. A Sztárvilág vendége Dráfi Mátyás és Hujber Ferenc. Az utóbbi egyebek közt a Szökés Budára című cseh–szlovák– magyar összefogással készülő filmről vall, ezenkívül érdekes írást olvashatunk néhány híres magyar színész rejtélyes haláláról. A Tudomány világa című rovatban Winger Jenőre emlékeznek születésének centenáriumán, s Atlantisz rejtélyéről is megtudhatunk egy-két érdekességet. Az egészséges életmóddal, az egészség megőrzésével több írás is foglalkozik. Szakorvosok (pszichiáter, szemorvos) adnak hasznos egészségügyi tanácsokat, megtudhatjuk, mire jó a zeneterápia, s kapunk néhány „életreceptet” Benke Marikától is. Önismeretünket segíti a grafológus átfogó íráselemzése. A kalendárium tanácsokkal szolgál a téli és a nyári szépségápoláshoz, megtudhatjuk, milyen alakhoz milyen farmernadrágot válasszunk, milyen az aktuális menyasszonyi divat. A kalendárium további kínálata: hasznos háztartási ötletek, tippek, jó tanácsok, emlékezetes sportolói történetek, humor, horoszkóp, teszt, keresztrejtvény, gyermekrovat és számos érdekes írás, tartalmas szórakozás az év minden napjára. (dzs)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?