Sean Paul Pozsonyban koncertezik

A jamaicai Sean Paul 1996-ban adta ki bemutatkozó dalát Baby Girl címmel. Pillanatok alatt hazája népszerű sztárja lett. Ahogy nőtt a hírneve Jamaicán, úgy lettek figyelmesek reggae-elemekkel kevert dancehall-zenéjére a Karib-térségben egyre több helyen.

A jamaicai Sean Paul 1996-ban adta ki bemutatkozó dalát Baby Girl címmel. Pillanatok alatt hazája népszerű sztárja lett. Ahogy nőtt a hírneve Jamaicán, úgy lettek figyelmesek reggae-elemekkel kevert dancehall-zenéjére a Karib-térségben egyre több helyen. Az Amerikában élő jamaicaiak is felfedezték őt, aztán nekik köszönhetően az egész kontinens. Már a 2000-es Stage One című első lemezének nagy sikere volt a tengerentúlon, Európába azonban nem igazán jutott el. Második albuma, a hiphopos Dutty Rock 2002 szeptemberében jelent meg, világszerte hatalmas sikerrel. Olyan dalok szerepeltek róla a slágerlisták élvonalában, mint a Gimme The Light, a Get Busy vagy a Like Glue. Közülük a Get Busy a mai napig a rádiók egyik kedvenc felvétele. Tavaly szeptemberben kiadott harmadik albuma, a The Trinity, azaz A Szentháromság címet kapta, amelynek címét az énekes azzal magyarázta, hogy három évig dolgozott rajta, ez a harmadik stúdiólemeze, végül jamaicaiként a harmadik világban él, és ott készült a korong is. A hiphop helyett a korábbi hangzásvilágához, a dancehallhoz tért vissza. Ennek megfelelően hiányoznak róla a második albumon felbukkanó, a hiphop világából érkező sztárvendégek. Jamaicán kívül ismeretlen személyek vették át a helyüket, nevesincs dancehall-specialisták, akik derekasan helytálltak. A legtöbb dal pörgős, táncos, szintetizátoralapú. Biztosra vehető, hogy Sean Paul a pozsonyi közönségét is táncra perdíti. (péjé, o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?