„S éppen úgy, mint akkor éjjel”

Elnézést, amiért egy Arany-balladából kölcsönzök címet, de a hír eléggé hidegrázós: Németország talán legnépszerűbb zenei fesztiválja, a Rock am Ring egymás után másodszor vált életveszélyes övezetté, ahol a fiatalok halál-félelmet éltek át.Szombatra virradóra villámcsapás miatt legalább 51 ember sé

Elnézést, amiért egy Arany-balladából kölcsönzök címet, de a hír eléggé hidegrázós: Németország talán legnépszerűbb zenei fesztiválja, a Rock am Ring egymás után másodszor vált életveszélyes övezetté, ahol a fiatalok halál-félelmet éltek át.

Szombatra virradóra villámcsapás miatt legalább 51 ember sérült meg a Mendigben rendezett Rock am Ring fesztiválon. Nyolcan súlyosan megsérültek, egy embert pedig újra kellett éleszteni.

A történteknek különösen morbid ízt ad, hogy ugyanez megtörtént már, ugyanezen a fesztiválon, tavaly ilyenkor, szintén szombatra virradóra. (Akkor 33-an sérültek meg villámcsapás miatt.)

A három napos Rock am Ring fesztiválnak pénteken, a kezdő napon 90 ezer vendége volt. A szervezők közvetlenül a történtek után még azt nyilatkozták, hogy folytatják a programokat. A mendigi önkormányzat azonban még aznap éjjel visszavonta a fesztivál, engedélyét, mivel a viharos eső csak nem akart csillapodni.A Rock am Ring szóvivője elmondta, hogy elfogadják a döntést, mert felelősnek érzik magukat a látogatók testi épségéért. A tegnap délelőtti hírek már 80 sérültről számoltak be.

A fesztivál honlapja azóta élénk vita terepe. Sok kommentelő a szervezőket hibáztatja és alapos vizsgálatot követel, mert szerintük nem tanultak a tavaly történtekből, nem hoztak létre védett zónákat, ahová az emberek elbújhattak volna a vihar elől. Sokak szerint a helyi önkormányzat helyett a szervezőknek kellett volna azonnal lefújniuk a fesztivált. Mások a véletlenek egybeesését bizonygatják, és azt fejtegetik, hogy egy szabadtéri fesztiválon bármi megtörténhet, a résztvevők ki vannak téve az időjárás viszontagságainak.

Mivel a vizsgálat még tart, egyelőre nem tudni, kik hibáztak. Szerintünk elsősorban azt nézik meg az illetékesek, elkerülhető lett volna-e a sok sérülés, illetve hogy milyen biztonsági intézkedéseket foganatosítottak a szervezők a tavaly történtek után. A fesztivál két legnagyobb idei húzóneve az utolsó turnéját abszolváló Black Sabbath és a Red Hot Chili Peppers volt. Végül egyik zenekar sem lépett fel. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?