RÖVIDEN

Könyvbemutató a Vámbéryben
Dunaszerdahely. Ma 18 órakor mutatják be a Vámbéry Irodalmi Kávéházban Cselényi László Kimeríthetetlen tenger című kötetét, valamint Pomogáts Béla Cselényi László-monográfiáját. A költő munkáját Pomogáts Béla irodalomtörténész, Pomogáts Béla könyvét pedig H.

Könyvbemutató a Vámbéryben

Dunaszerdahely. Ma 18 órakor mutatják be a Vámbéry Irodalmi Kávéházban Cselényi László Kimeríthetetlen tenger című kötetét, valamint Pomogáts Béla Cselényi László-monográfiáját. A költő munkáját Pomogáts Béla irodalomtörténész, Pomogáts Béla könyvét pedig H. Nagy Péter irodalomkritikus méltatja. (ú)

Mától: budapesti könyvfesztivál

Budapest. Ma nyitja meg kapuit a XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amelynek négy napja alatt mintegy 600 magyar és külföldi kiadó összesen 50 ezer kötetével ismerkedhetnek meg a látogatók; a fesztivál díszvendég országa Kína, az esemény vendége Bret Easton Ellis amerikai író, az Amerikai Psycho szerzője. A Budapest Kongresszusi Központot, amely 1994 óta adott helyet a fesztiválnak, a nagy érdeklődés miatt „kinőtték”, az új helyszín a Millenáris Park. Az idén csaknem 30 országból félezer vendéget várnak, s első arab résztvevőként Egyiptom is jelen lesz. Nyolcadik alkalommal rendezik meg az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját, ahol csaknem húsz ország képviselteti magát. A jubiláló alkotók tiszteletére születésnapi irodalmi szalont rendeznek, s a Millenárison egy-egy termet a magyar irodalom, könyvkiadás és nyomdászat közelmúltban elhunyt kiemelkedő alakjairól neveznek el. Az idén első alkalommal külön helyszínen találkozhatnak az érdeklődők a képregényekkel: a műfaj kedvelőit a Képregényszigetre várják a szervezők. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?