RÖVIDEN

Bán János a Nap a hálóban-gálán
Pozsony. Marián Labuda lesz a szlovák nemzeti filmdíj, a Nap a hálóban (Slnko v sieti) díjátadó gálájának házigazdája.

Bán János a Nap a hálóban-gálán

Pozsony. Marián Labuda lesz a szlovák nemzeti filmdíj, a Nap a hálóban (Slnko v sieti) díjátadó gálájának házigazdája. Az esten, melyet április 19-én tartanak a Szlovák Nemzeti Színház történelmi épületében, a 2006–2007-es filmtermést értékelve tizenöt kategóriában osztják ki a Nap a hálóban-díjat. A legjobbak nevét, illetve címét olyan jeles hazai színészek jelentik be, mint Zuzana Fialová, Petra Polnišová, Jana Hubinská, Anna Šišková, Diana Mórová, Milan Lasica, Vlado Hajdu, Maroš Kramár és Kassai Csongor. A hazai színészek mellé külföldi vendégművészeket is hívtak, többek között Jiří Bartoškát és Jiří Menzelt Csehországból. S ha már úgy alakult, hogy a díjátadóra „összehozták” Marián Labudát és Jiří Menzelt, Bán Jánost is meghívták, aki a cseh rendező filmjében a jeles szlovák színész partnereként vonult be a cseh filmtörténetbe (is). (tb)

Kiss Tibor a Deja vu-klubban

Pozsony. Holnap 18 órától Kiss Tibor énekes-gitáros, a Quimby zenekar frontembere lesz a Deja vu-klub vendége. A magyarországi alternatív színtér egyik legegyénibb hangvételű formációja közel tizenhét éve működik, első lemezük 1993-ban jelent meg, még angol nyelvű dalokkal. Stílusuk Tom Waits, Nick Cave, Lou Reed, a Brecht-songok és a sanzonok világából fejlődött jellegzetesen egyéni, poétikus hanggá. A vendéggel Juhász Katalin beszélget. (ú)

Nyílt nap a fotográfia házában

Pozsony. Második alkalommal rendez a Fotográfia Közép-európai Háza (Prepoštská 4.) nyílt napot a fotóművészet és a fényképezés iránt érdeklődők számára, színes és hasznos programokat kínálva. Április 17-én 12 órától a nyílt nap keretében fotóműhelyt nyitnak, ahol a résztvevők a portré- és a csendélet-fényképezés kulisszatitkaival ismerkedhetnek meg. 14 órától amatőr fotósoknak kívánnak segíteni hivatásos fotóművészek, akik az amatőrök portfólióiról mondanak véleményt, illetve a bemutatkozó fotóanyag alapján adnak tanácsokat. 15 órától a legújabb típusú digitális fényképezőgépek kipróbálására is lehetőség nyílik. 16 órától Karol Kállay lesz az Fotográfia Közép-európai Háza vendége, aki Súvislosti (Összefüggések) című új könyvét mutatja be, majd 17 órától Jakub Klimo követi őt a vendégszékben, aki a reklámfotózásról tart előadást. (tb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?